Alimentele consumate zilnic, aduc beneficii importante sănătăţii noastre, însă de cele mai multe ori beneficiile mai mari sunt îndreptate asupra unei părţi din corpul nostru. În plus, acestea parcă se şi aseamănă cu părţile organismului.
Iată aici o scurtă listă cu alimentele protectoare pentru o anumită zonă a organismului nostru
1. Morcovi – ochii
Consumul de morcovi promovează ochii sănătoşi. “Morcovii sunt plini de vitamine şi antioxidanţi, cum ar fi beta caroten, care scad riscul de degenerescenţă maculară, principala cauză de pierdere a vederii la persoanele în vârstă”, spune Sasson Moulavi, director medical al Smart for Life Weight Management Centers
2. Nucile – creier.
Nucile au fost poreclite “alimentele creier” și există un motiv pentru acest lucru. “Ele au un conținut foarte ridicat de omega-3 acizi graşi, care ajută la funcţionarea creierului”, spune Lisa Avellino, un cunoscut dietetician.
3. Țelină – oase.
Ţelina este un aliment delicios, care, se pare, că este foarte bun pentru oase. “Ţelina este o mare sursă de siliciu, care este parte a structurii moleculare care dă oaselor putere”, spune dr Moulavi.
4. Avocado – uter.
Păstrarea uterului sănătos este o prioritate de top pentru femei. Dacă este o preocupare a ta, încerca să consumi avocado. “Avocado este o sursă bună de acid folic”, spune nutriţionistul Elizabeth Somer.
5. Grapefruit – piept.
Cancerul de sân este o boală terifiantă, care este de multe ori dificil de a învins. Din fericire, grapefruit-ul ajută la menţinerea sânilor sănătoşi. “Grapefruit-ul conține substanțe numite limonoids, care s-au dovedit necesare pentru a inhiba dezvoltarea cancerului la animalele de laborator și de asemenea, în celulele de sân umane”, spune dr Moulavi.
6. Tomate – inima.
Bolile de inimă sunt necruţătoare şi greu de tratat. Studiile au constatat că, din cauza licopenul din tomate, “există un risc redus ca bolile de inimă să apară dacă sunt consumate cu regularitate”, spune nutriţionistul Somer. Amestecă-le cu ulei de măsline şi avocado, acestea stimulează capacitatea organismului de a absorbi licopenul mai rapid.
7. Cartofi dulci – pancreas.
Această legumă dulce nu numai că arată ca un pancreas, dar este crucială pentru menținerea acestui organ sănătos. “Cartofii dulci sunt bogaţi în beta-caroten, care este un antioxidant puternic protejând astfel, toate țesuturile corpului, inclusiv pancreasul, de la daune asociate cu cancerul sau îmbătrânire”, spune dr. Somer.
8. Ghimbir – stomac.
Ghimbirul este un aliment delicios plin de proprietăţi pentru organismul nostru. Însă cel mai bun efect îl are pentru stomac: “Gingerol, ingredientul responsabil pentru mirosul și gustul picant al ghimbirului, este listat în baza de date USDA de fitochimicale ca având capacitatea de a preveni greața și vărsăturile.”, Spune Dr. Moulavi.