Oamenii de ştiinţă avertizează că lumea este pe punctul de a trece de era antibioticelor. Problema este că bacteriile devin din ce în ce mai rezistente la antibiotice, motiv pentru care, trebuie să apelăm la pilule din ce în ce mai puternice.
Există două cauze principale pentru care apare rezistenţa la antibiotice: hrănirea animalelor cu antibiotice pentru a preveni îmbolnăvirea, precum și abuzuri ale omului la aceste medicamente.
Dacă ai o infecție cu care organismul nu poate lupta atunci trebuie să mergi la medic şi sa iei ceea ce îţi prescrie. Însă important este să faci tratamentul cum trebuie deoarece dacă renunţi pentru că te simţi mai bine, bacteriile vor deveni rezistente şi va fi mai dificil să le învingi.
Dacă problemele de sănătate nu sunt grave poţi recurge şi la anumite alimente care înlocuiesc antibioticele.
Iată care sunt unele dintre antibioticele naturale care au rezultate excelente
1. Usturoiul
Usturoiul este folosit de mii de ani pentru a trata boli. Usturoiul conţine o substanţă chimică numită alicina, care îi conferă mirosul puternic. Alicina este, de asemenea, o substanță chimică eficienţa pe post de antibiotic. Un studiu a constatat că alicina din usturoi reduce riscul de a lua o răceală 64% și dacă aceasta s-a instalat, este capabilă să reducă simptomele cu 70%.
2. Oţetul de mere
Acesta conține acid acetic și acid malic, precum și săruri minerale, vitamine şi aminoacizi. De asemenea, conține pectină, vitaminele A, B6, C, E, tiamina, licopen, niacina și acid pantothetic. Este într-adevăr o substanță puternică şi sănătoasă. S-a dovedit a fi un antiviral, antibacterian, antifungic și tonic excelent. Este totuși, aspru pentru consum. Dizolvă-l în apă sau bea-l dintr-un foc cu multă apă ulterior.
3. Hreanul
Hreanul a fost dovedit a fi un antibiotic oarecum eficient, eficace împotriva sinusurilor, problemelor intestinale, vezicii urinare și infecțiilor pielii. Are un conținut ridicat de sulf, care, probabil, contribuie la natura sa de antibiotic. Hreanul poate elimina, de asemenea, paraziţii din organism, deși există dovezi puține în acest sens.
4. Ceapa
Ceapa a fost folosită de secole pentru a reduce inflamaţia şi pentru a vindeca infecţiile. Ceapa conține un compus numit quercetina care îmbunătăţeşte absorbţia vitaminei C, consolidând astfel răspunsul sistemului imunitar la infecţii.
5. Ghimbirul
Ghimbirul are compuşi fenolici, precum: gingerol și shogaols care sunt necesari pentru tractul gastro-intestinal și care pot lucra ca un agent anti-inflamator și antibacterian ușor.
6. Ardeiul iute Habanero
Habaneros este unul dintre cei mai consumaţi ardei iuţi. Habaneros, la fel ca mulţi ardei iuţi, conține o cantitate mare de capsaicină, care stimulează fluxul de sânge şi ajută la ameliorarea congestiei la nivelul sinusurilor. Ardeii sunt, de asemenea, bogaţi în vitamina C.