Modele și personalități de urmat în viață

Modele și personalități de urmat în viață

author
3 minutes, 11 seconds Read

Viața este atât de complexă și plină de evenimente sau informații încât fiecare dintre noi ar putea să aibă succesul la care visează. Dar pentru că se pot întâmpla atât de multe lucruri, în foarte multe ipostaze, este foarte greu să găsești combinația perfectă de elemente, informații și acțiuni pe care să le iei în fiecare moment al vieții tale. Aici intervine opțiunea de a avea un model în viață și de a alege să urmezi pe cineva pentru că acea persoană a reușit să atingă obiectivele la care și tu visezi.

În articolul de astăzi îți vom oferi câteva recomandări de personalități care s-ar putea să se potrivească cu modul în care tu gândești și cu modul în care tu vrei să îți organizezi viața.

Părintele Cleopa

Nu vom sări direct pe lista cu personalități din America sau cu străini genii de care probabil nu ai mai auzit. În schimb, îți vom vorbi despre una dintre persoanele din România care sunt apreciate pentru harul de a vorbi înțelept și despre omul care face toate aceste lucruri cu fericire în suflet. Ne vorbește Părintele Cleopa toate volumele este una dintre colecțiile cele mai râvnite de românii care vor să adere la o viață mult mai înțeleaptă și care și-ar dori în orice moment să crească din punct de vedere spiritual.

Această colecție de volume poate fi găsită pe Librăria Ortodoxia, dar motivul pentru care îți recomandăm să citești scrierile Părintelui Cleopa este pentru nivelul de experiență spirituală pe care acest om a reușit să o dobândească. Foarte multe porți spirituale se deschid când alegi să urmezi o viață a credinței.

Cum să alegi bine un model în viață?

În primul rând, ar trebui să știi de ce ai nevoie de un model în viață. Cel mai simplu mod prin care îți poți da seama cum să alegi un model bun în viață este prin identificarea nevoilor tale personale. Chiar dacă modelul tău este Părintele Cleopa sau Cristiano Ronaldo, ar trebui ca aceștia să aibă deja obiective atinse, ceea ce pentru tine încă este o luptă.

Așadar, alege calitățile pe care dorești să le cultivi și în propria persoană, iar apoi alege o persoană care are cele mai bune rezultate pe același sector cu dorințele tale. De cele mai multe ori, aceste persoane sunt mereu cele mai în vârstă decât tine sau care te fac să simți că mai ai nevoie de mult timp pentru a acumula experiență într-un anumit domeniu.

Alege un personaj biblic cu idealuri pure

Poți alege personaje și modele de urmat în viață din aproapele tău cognitiv și la care ai acces foarte rapid dacă vrei să verifici activitatea acestora. Sau poți alege un model biblic la care ai acces la fel de ușor prin scrierile credincioase și prin învățăturile Sfinților Părinți.

Depinde numai de tine care este modul prin care alegi să crești din punct de vedere profesional sau din punct de vedere al calităților de caracter.

Concluzie

Dacă ai nevoie de informații adiționale sau de ajutor pentru a găsi cel mai bun model de urmat în viață, îți recomandăm să apelezi mereu la surse sigure, idealice și preponderent cunoscute.

Similar Posts