Aflati mai multe despre filtrele cu nisip pentru piscina

Aflati mai multe despre filtrele cu nisip pentru piscina

author
4 minutes, 27 seconds Read

Stiati ca grecii antici foloseau filtre cu nisip pentru a-si curata piscinele bailor? Cam atat de veche este tehnologia filtrului cu nisip, dar nu lasati asta sa fie un dezavantaj. Unele dintre cele mai mari inventii gandite cu secole in urma continua sa fie folosite si astazi.

Filtrele de nisip pentru piscina sunt considerate cele mai usor de utilizat si sunt o alegere populara printre celelalte  tipuri. Apa din piscina este pompata prin sistem, iar nisipul din filtru prinde orice murdarie si resturi, purificand si curatand apa inainte de a o returna in piscina. Desi functionarea unui filtru de nisip este de baza, este incredibil de eficient. Nisipul folosit in filtru este special clasificat pentru a se asigura ca prinde particule mici de murdarie, resturi si bacterii. Cu cat nisipul este mai strans in filtru, cu atat devine mai eficient. Acest nisip este adesea denumit nisip de piscina, cu toate acestea, manualul filtrului pentru piscina se poate referi la el ca nisip 16/30 sau 16-30. Aceasta setare va fi acolo unde filtrul de nisip al piscinei voastre va fi la 99,99% din timp. Aceasta setare va pulveriza apa din multiport pe tot nisipul din interiorul filtrului. Ganditi-va la un stropitor, care pulverizeaza apa pe toata suprafata nisipului din interiorul filtrului.

Apa curge apoi prin nisip, fiind exfoliata usor, prinzand bucati mici de resturi pe masura ce apa curge in jos prin nisip, lasand doar apa limpede cand ajunge la fundul filtrului de nisip al piscinei. Odata ce ajunge la fundul filtrului, apa este apoi colectata de „degetele” din interiorul filtrului de nisip al piscinei (apropo, acestea se numesc laterale) si apoi expulzata inapoi in piscina prin intermediul retururilor.

Pe masura ce filtreaza apa, murdaria este prinsa mai intai pe stratul superior de nisip, aglomerandu-se pe masura ce trece, facand ca apa sa ajunga mai greu la fundul filtrului de nisip. Cand se intampla acest lucru, valoarea presiunii filtrului de nisip al piscinei va creste, iar acesta va fi un bun indiciu ca este timpul sa spalati in contra filtrul de nisip al piscinei.

Unele dintre beneficiile utilizarii modelului de filtru nisip pro hi d600 pentru filtrul piscinei  sunt:

-Este un sistem usor de utilizat;

-Necesita intretinere redusa, care nu necesita un apel de service;

-Indeparteaza murdaria si resturile mici si mari din piscina;

-Este relativ ieftin de instalat si actualizat.

S-ar putea sa va intrebati acum ce implica intretinerea unui filtru de nisip pentru piscina. Exista un proces simplu numit „spalare in contra”, care indeparteaza orice murdarie, alge si resturile vizibile din filtrul de nisip prin inversarea fluxului de apa si expulzarea apei murdare intr-un canal de scurgere. Efectuand periodic un proces de spalare in contra-spalare, veti mentine filtrul de nisip in functiune la nivelul sau optim de performanta.

O regula generala este sa spalati in contra odata ce presiunea afisata pe manometru este de 8-10 psi peste nivelul de pornire si imediat dupa ce ati aspirat piscina. Daca manometrul are o zona rosie si verde, doriti sa spalati in contra atunci cand acul este in sau aproape de zona rosie. De asemenea, este o idee buna sa verificati ce spune manualul filtrului pentru piscina cu privire la semnalele pentru cand filtrul  trebuie spalat in contra. Pentru a curata nisipul, filtrul de nisip va trebui spalat in contra (manual sau automat). Spalarea filtrului de nisip inverseaza curgerea apei prin nisip, pornind de la partile laterale din partea de jos si mergand pana sus, colectand resturile si particulele pe masura ce merg.

Odata ce se indreapta spre partea superioara a filtrului, este apoi trimis la gunoi. Spalarea din contra poate fi finalizata in cateva minute si nu este un proces de munca sau de mult timp.

Dupa finalizarea ciclului de spalare in contra si sistemul a fost clatit, nisipul curat poate relua procesul de filtrare a apei din piscina.

In timpul operatiunii de filtrare, apa murdara din piscina intra prin conducta de admisie a filtrului, care duce la capul de distributie a apei din interiorul rezervorului. In timp ce gravitatia trage apa in jos prin nisip, particulele minuscule de nisip prind orice murdarie si resturi. In partea de jos a rezervorului, apa filtrata curge prin unitatea de preluare si iese prin conducta de evacuare.

In timp, murdaria si resturile colectate in nisip incetinesc fluxul de apa. Manometrele de la intrarea si iesirea filtrului ofera custodelor piscinei o idee despre nivelul de blocare din interior. Daca manometrele arata o presiune mult mai mare pe conducta de admisie decat pe conducta de evacuare, custodele stie ca exista o multime de resturi colectate in nisip. Aceasta inseamna ca este timpul sa spalati filtrul. Pentru spalarea in contrasens, custodele regleaza un numar de supape pentru a redirectiona fluxul de apa. El sau ea inchide conducta de retur care duce la piscina si deschide conducta de drenaj, care duce la sistemul de canalizare. El sau ea regleaza o supapa la filtru pentru a conecta conducta de la pompa la conducta de evacuare si pentru a conecta conducta de drenaj la conducta de admisie. Cu acest aranjament, apa din pompa impinge in sus prin nisip, dislocand murdaria si resturile. In partea de sus a rezervorului de filtru, apa murdara curge prin conducta de admisie si in canalizare.

Magazinul piscineservice.ro ofera o gama vasta de astfel de produse, oferind modele peformante precum filtru nisip pro hi d600, la preturi extrem de avantajoase!

Similar Posts