Metode de a-ţi relaxa ochii după o zi lungă și obositoare

Metode de a-ţi relaxa ochii după o zi lungă și obositoare

author
1 minute, 49 seconds Read

Factorii externi îţi pot face ochii să fie obosiţi. Fie că este vorba de televizor, calculator, aerul condiţionat sau încăperi luminate necorespunzător, toate acestea îți vor face ochii să sufere.

Metode de a-ţi relaxa ochii după o zi lungă și obositoare

Pentru a-i ajuta, în primul rând ai grijă la clipit. Când ochii sunt obosiţi avem nevoie de o lubrifiere corespunzătoare a ochilor. Cu cât ochiul e mai obosit cu atât corneea devine mai uscată astfel că, dacă clipeşti mai des aceștia se vor relaxa.

Pentru a fortifica muşchii oculari care ulterior îţi vor susţine ochii este bine să faci mişcare cu ochii.
Încearcă să scri alfabetul cu ajutorul ochilor. Fă o pauză după şase litere şi închide ochii.

Pentru a uşura ochii după ce au fost supuşi la diverşi factori externi încearcă următorul exerciţiu: Aşează-te într-un loc confortabil întinde un braţ în față şi fixează-l cu privirea. Continuă să priveşti degetul însă nu mişca capul. Apropie braţul de nas şi depărtează-l, dar nu îţi lua ochii de la deget.

De asemenea, pentru relaxare poţi face un exerciţiu ţinând capul nemişcat. Îndreaptă privirea către un obiect apropiat apoi către unul mai depărtat, revino la cel apropiat. Fă aceasta alternanţă de 12 ori.

Există şi câteva remedii naturale care te pot ajuta:

Pliculeţele de ceai verde, negru sau muşeţel, puţin răcorite îţi vor calma ochii umflaţi şi iritaţi.
Cartofii, datorită conţinutului de amidon, acţionează ca un agent antiinflamator pentru calmare. Curăţă cartoful de coajă și taie-i rondele. Aşează rondelele uscate pe ochii înainte de culcare, timp de 15 minute.

Castraveţii sunt extraordinari în combaterea cearcănelor. Taie felii din castravete şi aşează-te pe ochii închişi timp de 15 minute.

Apa rece sau laptele sunt un alt remediu benefic. Apa rece contractă vasele de sânge şi calmează ochii umflaţi. Şi laptele este foarte eficient când avem ochii roşii şi inflamaţi. Înmoaie două dischete demachiante în lapte şi ţine-le pe pleoape 15 minute, de 2-3 ori pe zi.

Similar Posts