Atenție la brățările Rainbow Loom. Acestea pot să fie cancerigene

author
1 minute, 29 seconds Read

Un laborator din Milano, Italia, a anunțat în urma unor analize, că aproape 20 de milioane de brățari din elastic colorat, de tipul “Rainbow Loom”, confiscate de poliția locală, sunt toxice.

Cele mai faimoase brăţări din lume, elasticele multicolore, sunt în centrul unui scandal uriaş.
Destinate copiilor de 8-14 ani, brăţările Rainbow Loom au devenit populare în taberele de vară şi în cluburi în 2013.

Recent autorităţile italiene au făcut percheziţii în cinci depozite aparţinând comunităţii chineze din Milano, investigaţia fiind lansată după sesizări făcute de cetăţeni şi după monitorizarea produselor vândute în Italia. În urma descinderii aproape 20 de milioane de brățari din elastic colorat, de tipul “Rainbow Loom” au fost confiscate de poliția locală.

Brăţările confiscate nu aveau marca “CE” şi nu respectau standardele de siguranţă prevăzute în spaţiul comunitar. Potrivit specialiştilor, brăţările de fabricaţie chineză ar conţine o substanţă derivată din petrol folosită pentru elasticizarea policlorurii de vinil. Autorităţile britanice au analizat brăţările elastice, constatând că acestea conţin doze foarte mari de ftalat, în proporţie de 45,5 %, limita legală fiind de 0,1%.

“Inventatorul” firelor colorate este Cheong Choon Ng, un imigrant malaezian de origine chnineză care a venit în SUA în 1991, la Wichita State University, unde a devenit inginer mecanic.

Ideea i-a venit după ce a văzut-o pe fiica sa cea mică făcând brăţări din cauciuc. Brăţările lui colorate au devenit populare în zonă, iar fiica sa i-a sugerat să le vândă.

Cheong Choon Ng a petrecut şase luni pentru a concepe kit-ul de realizare a brăţărilor şi 28 de variante diferite ale acestora. Fratele şi nepoata sa au dat numele Rainbow Loom.

Similar Posts