Maidanezi uciși cu sălbăticie în adăposturi. Chiar merită această soartă?

Maidanezi uciși cu sălbăticie în adăposturi. Chiar merită această soartă?

author
1 minute, 49 seconds Read

Nu mi se întâmplă să mă uit de multe ori la știri, dar acum nu știu cum de s-a întâmplat.Mergea televizorul pe Digi24, în timpul știrilor. Printre alte reportaje banale, unul mă frapează – este vorba despre câinii maidanezi, mai precis despre cum sunt aceștia uciși cu sălbăticie în adăposturile care ar trebui de fapt să-i cazeze. Chiar dacă acești câini urmează să fie eutanasiați dacă nu-și găsesc un stăpân, ei sunt omorâți în chinuri groaznice, după cum chiar unii dintre lucrătorii din adăposturi au declarant, sub protecția anonimatului.

4048976

„Târâţi cu crosa, călcaţi pe coadă, pe cap, pe gât, loviţi de pereţi, de cuşti, de padocuri”, povestește unul dintre ei.

„Erau lăsaţi înăuntru, în padocuri. Dacă îşi mai reveneau, bine. Dacă nu, nu. Nimeni nu era interesat de starea lor de sanatate”, spune alt angajat.

Pentru cei care scapă cu viaţă, chinul continuă şi în padocuri.

„20 de câini – 25 de câini într-un padoc. Se mâncau între ei. Nu le dădea nimeni de mâncare. Nu-i îngrija nimeni”, povestește un alt hingher.

„La Mihăileşti, d-l doctor când auzea că era câine adus de la muşcătură, de la sesizare, inclusiv el îl lovea cu piciorul (…) I se spune Menghele de către iubitori. Îşi face treaba în continuare acolo”, povestește un hingher.

Veterinarul și-a câștigat această poreclă „pentru că eutanasiează câini, pentru că-i schingiuie, îi chinuie. Sunt câini luaţi întregi de pe stradă şi când vin stăpânii să-i revendice îi iau fără dinţi în gură, cu labele rupte”, adaugă acesta.

Cu toate că nu-mi plac câinii liberi pe străzi, nu-mi place când văd la televizor un copil mușcat de câine, oricum privesc lucrurile nu pot să fiu de acord cu ceea ce se întâmpă cu acești câini. Sunt și ei suflete, au și ei o inimă, chiar trebuie să-i ucidem în halul asta?

Similar Posts