Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă!

Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă!

author
3 minutes, 36 seconds Read

Când vine vorba de sănătate,fiecare dintre noi îşi doreşte să ţină durerea cât mai departe. Chiar dacă nu poţi face mereu ca durerea să dispară în totalitate poţi găsi soluţii pentru a diminua durerea fără a fi nevoit să foloseşti medicamente.

Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă!

Un studiu recent publicat în Jurnalul de Reumatologie a arătat că opt săptămâni de yoga au dus la “îmbunătățiri semnificative” în mai multe domenii, inclusiv “dureri, starea generală de sănătate, vitalitate și memorie.”

Aceste exerciţii simple reprezintă o modalitate ușoară pentru a avea un anumit control asupra durerii apărute la nivelul organismului.
De cele mai multe ori când este pronunţat cuvântul “yoga”, mintea zboară la exerciţii complicate, realizate în ipostaze-covrig dar există şi exerciţii mai uşoare care îţi permit să te îndoi atât cât îţi permite flexibilitatea şi nu mai mult, și care, de asemenea, calmează durerea.

Iată câteva exerciţii uşoare care te relaxează şi te fac să te simţi mai bine:

1.”Poziţia Copilului” pentru dureri de spate, dureri de șold și eliberare de stres
Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă! Îngenunchează pe podea. Stai cu fundul pe călcâie. Apleacă-te înainte cu brațele întinse, cu palmele orientate în jos. Așezați fruntea pe podea. Respiră profund şi relaxează-te

Rămâi în această poziție timp de un minut.

2.”The Wall Sit” pentru dureri de cap
Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă! Întinde-te pe spate cu spatele în partea opusă unui perete. Întinde picioarele drept în sus de-a lungul peretelui. Lasă-ţi mâinile să se odihnească pe piept sau abdomen. Închide ochii şi respiră adânc astfel încât să re relaxezi.

Rămâi în această poziție timp de 3-10 minute.

3.”The Cat-to-Cow”pentru dureri de spate
Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă! Stai în poziţia “patru labe” pe podea. Lasă puţin mai jos coloana ridică capul pe spate şi priveşte în sus Respiră adânc Inversează poziția capului, cu capul în bărbie Respiră adânc. Repetă această secvență de 10 ori.

Dacă ai probleme cu genunchii, asigură-te că foloseşti o saltea moale pe care să îngenunchezi.

4.”The Twist” pentru dureri de stomac
Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă! Aşează-te pe podea cu spatele drept și cu picioarele întinse. Îndoaie-ţi genunchiul drept şi trece-l peste piciorul stâng, care rămâne drept. Mâna dreaptă aşeaz-o pe podea pentru echilibru. Respiră profund și continuă să stai cât mai drept posibil. Rămâi în această poziție timp de 30 de secunde.

Repetă apoi pe cealaltă parte.

5.”The Butterfly” pentru dureri de șold
Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă! Aşează-te pe podea cu spatele drept. Adu tălpile picioarelor tale împreună. Respiră adânc şi permite genunchilor să se relaxeze spre podea.

Rămâi în această poziție timp de 1-2 minute.


6.”The Twisted T” pentru dureri la coloană lombară

Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă! Întinde-te pe spate cu braţele întinse în formă de “T”. Ridică genunchii îndoiți până la piept. Lasă genunchii îndoiţi pe o parte cât mai aproape de podea. Păstrează ambii umeri lipiţi de podea. Respiră profund și încearcă să laşi partea inferioară a spatelui să se relaxeze. Rămâi în această poziție timp de 1-2 minute.

Repetă pe cealaltă parte.

7.”The pelvin Tilt” pentru durerile de pelvis și de spate
Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă! Întinde-te pe spate, cu braţele pe lângă corp. Îndoaie genunchii și pune picioarele pe podea. Respiră adânc. Pe măsură ce expiri, aplatizează partea inferioară a spatelui pe podea, permițând pelvisul să se încline în sus ușor. Pe măsură ce inspiri, relaxează-te înapoi și a revin-o cu pelvisul la podea.

Repetă acest exerciţiu timp de un minut.

8.”The Forward Bend” pentru crampele redate de menstruaţie
Încearcă aceste exerciţii simple de Yoga pentru eliberarea tensiunilor musculare, și vei avea o stare de spirit perfectă! Aşează-te pe podea cu piciorul stâng drept afară și îndoaie piciorul drept, astfel încât piciorul drept este împotriva piciorul stâng. Aplecă-te încet înainte pe genunchiul stâng, care permite mâinilor tale să se odihnească pe podea. Respiră timp ce coloana vertebrală rămâne alungită cât mai mult posibil. Rămâi în această poziție timp de 30 de secunde.

Se repetă pe cealaltă parte.

Sursa: www.littlethings.com

Similar Posts