miercuri, mai 25, 2022

Încearcă aceste reţete de post cu ciuperci şi bucură-te de savoarea mâncărurilor preparate

Date:

Share:

Ciupercile sunt foarte hrănitoare, fiind o sursă de proteine mai ales în perioada postului.

Pentru a vă asigura necesarul de proteine şi vitamine vă propunem nişte reţete delicioase de mâncăruri cu ciuperci care vă vor încânta papilele gustative:


Ciuperci manăstireşti:
Pentru această reţetă ai nevoie de: 1 kg ciuperci de pădure ; o ceapă mare; 100 gr ulei ; sare piper usturoi

o lingură de făină

Mod de preparare: Ciupercile de pădure, spălate, se curăţă şi se taie în felii subţiri. Se călesc în 100 gr ulei, aproximativ 5 minute, alături de ceapă tăiată mărunt. Se acoperă cu un capac şi se lasă la înăbuşit, adăugându-se din când în când puţină apă, până se fierb ciupercile (20 minute). După ce s-au fiert bine, se presară o lingură de făină, sare, piper, usturoi, după gust. Se fierbe tot amestecul până se îngroaşă compoziţia. Se servesc cu mămăliguţă caldă sau cu pâine, după preferinţă. 
Încearcă aceste reţete de post cu ciuperci şi bucură-te de savoarea mâncărurilor preparate

FOTO voceatransilvaniei.ro

Ciuperci cu măsline: Pentru această reţetă ai nevoie de : 500 g ciuperci,
 200 g măsline kalamata; 
2 buc ceapă;
 50 ml ulei;
 1 lămâie;
 100 ml vin alb;
 1-2 linguri bulion;
 sare, piper,

pătrunjel verde

Ciupercile se curăță, se taie în bucăţele mici, se spală în mai multe ape și se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se pun la fiert în apă rece pentru 10-15 minute. 
Ceapă tăiată mărunt se căleşte, iar când a devenit aurie adăugăm ciupercile împreună cu zeama în care au fiert.

Se adauga bulionul, vinul și măslinele (spălate în câteva ape) și se fierbe la foc mic pentru 10-15 minute.


Condimentăm apoi cu sare și piper după gust, iar dacă preferam putem presăra deasupra pătrunjel verde.

Încearcă aceste reţete de post cu ciuperci şi bucură-te de savoarea mâncărurilor preparate

Ciuperci umplute de post Pentru această reţetă ai nevoie de : 6-7 ciuperci 
o ceapă medie
 1-2 roşii medii
 1 cartof


mărar

Ciupercile se curăţă bine de pielițe şi de codiţe, apoi se scobesc bine şi se aşază pe o tavă.
Separat ceapa şi roşiile se tau foarte mărunt. Cartoful va fi ras şi scurs foare bine. Mărarul se alege şi se toacă foarte bine.Se pot toca şi codiţele ciupercilor.

Când toate ingredientele sunt pregătite, se poate începe preparea umpluturii.

Într-un bol pune ceapă, roşiile şi codiţele de la ciuperci şi amesteca foarte bine.

Adăugă cartoful şi mărarul şi potriveşte cu sare şi piper. Amestecă timp de un minut compoziţia.

După aceasta, se ia fiecare ciupercă în parte şi se umple.
Odată umplute toate ciupercile pune puţin ulei într-o tavă şi aşază ciupercile, apoi introdu-le în cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Încearcă aceste reţete de post cu ciuperci şi bucură-te de savoarea mâncărurilor preparate

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img