În Sicilia există o mumie care clipește! Destul de înfricoșător, nu-i așa?

În Sicilia există o mumie care clipește! Destul de înfricoșător, nu-i așa?

author
1 minute, 14 seconds Read

O fetiţă numită Rosalia Lombo, a murit la frageda vârstă de doi ani datorită unei pneumonii. Acum este mumificată la o mănăstire din Sicilia.

1226441

Din spusele oamenilor aceasta are ochii când deschişi când închişi. Mumia a fost descoperită de către Piombino Mascali un renumit antropolog, în anul 2009.

Fiind numită “frumoasa adormită”, fetiţa arată ca un copil care doarme, motiv pentru care este considerată cea mai frumoasă mumie.

Ochii ei frumoşi albaştrii par că au viaţă, astfel că au captat atenţia multor persoane. Însă Dario Piombino Mascali ne asigură şi linişteşte că asta este, de fapt, doar o iluzie optică produsă de o lumină care intră pe geamul aflat în lateralul mumiei. De asemenea, el susţine că fetiţa nu a avut niciodată ochii închişi sau deschişi ci aceştia sunt mereu întredeschişi. Rosalia Lombo este aşezată într-un sicriu din sticlă ferit de umiditate.

8330960

Un miracol la fel de mare este modul în care corpul fetei s-a conservat atât de bine. Fetiţa a fost mumificată artificial de către Alfredo Salafia, la cererea tatălui ei, care, extrem de îndurerat a dorit să o mai păstreze o perioadă lângă el. Se cunosc şi ingredientele care s-au folosit pentru mumificare, dintr-un manuscris scris de către Salafia: ”o parte glicerină, o parte formol saturat cu sulfat de zinc şi clorură şi o parte alcool saturat cu acid salicilic”.

Similar Posts