Idei de afaceri. Au investit 3000 de lei într-o cultură de gălbenele, iar acum au profit de 24.000 de lei

Idei de afaceri. Au investit 3000 de lei într-o cultură de gălbenele, iar acum au profit de 24.000 de lei

author
1 minute, 48 seconds Read

Dacă ai un pic de iniţiativă s-ar putea să câştigi bani frumoşi chiar şi cu o investiţie minimă.

Idei de afaceri. Au investit 3000 de lei într-o cultură de gălbenele, iar acum au profit de 24.000 de lei

Soţii Olar şi-au început aventura antreprenorială acum şase ani când au început să cultive galbenele. În timp ei şi-au extins afacerea astfel că în prezent cultivă şi lavandă şi salvie pe o suprafaţă de un hectar din Ocna Mureş.

La gălbenele, ”câștigul e pe măsura” lucrului, spune Lidia Olar. ”De exemplu, la gălbenele, anul trecut, pe 15 ari, am scos profit de 24.000 de lei. E și cea mai grea cultură, fiindcă trebuie adunat tot a doua zi, nu ca lavanda sau salvia care înfloresc de două ori pe an și le tai. Trebuie adunată floare cu floare tot a doua zi în perioada de înflorire. Se adună de când înfloresc de primăvara până vine bruma”, a precizat Lidia Olar.

Cei doi soţi fac toată munca, iar Lidia lucrează și la o croitorie.

Gălbenelele sunt apoi folosite la fabricarea cremelor, a săpunurilor și uleiurilor. Florile mai sunt folosite și pentru ceai. La prepararea săpunului de gălbenele, Lidia adaugă și unt de shea, unt din nucă de cocos, ulei din sâmburi de struguri.

Salvia produsă e valorificată sub formă de pulbere, sirop, tinctură, iar din lavandă, cei doi soți produc tinctură, sirop, cremă, ulei, oțet.

Firele sunt vândute și ca buchet și în săculeți care, puși în șifoniere, țin moliile la distanță.

”În primii ani am predat (producția — n.r.) la fabrici de medicamente. Pe urmă am încercat să procesăm noi acasă, pentru că e cu mult mai profitabil. Ne-am gândit să facem noi acasă. Am cumpărat o distilerie, micuță, pentru noi. Am început să facem ulei, pe urmă cremă de gălbenele, pe urmă am încercat să facem tinctură, am văzut că e foarte bună, oțetul de lavandă. Deci sunt toate făcute de noi acasă. Se vând foarte bine la piață. Mergem și în orașe mai mari, la Deva, la Sibiu. Și la târguri de profil”, a spus Lidia Olar.

Similar Posts