Un scriitor român din Marea Britanie face senzaţie cu noul său roman. Va fi publicat în 38 de tari

Un scriitor român din Marea Britanie face senzaţie cu noul său roman. Va fi publicat în 38 de tari

author
1 minute, 42 seconds Read

Despre Eugen Chirovici, un scriitor român stabilit de aproximativ 3 ani în Marea Britanie, se poate spune că a dat lovitura odată cu apariţia romanului său de mister The Book of Mirrors (Cartea Oglinzilor).

Un scriitor român din Marea Britanie face senzaţie cu noul său roman. Va fi publicat în 38 de tari

Romanul a apărut simultan în Marea Britanie şi în SUA în ianuarie 2017, iar mai apoi urmează să fie publicat în aproximativ 38 ţări unde au fost cumpărate deja drepturile de publicare.

Printre aceste ţări se află şi Islanda, despre care se ştie că aştepta ca acestea să aibă succes în ţări precum SUA sau Marea Britanie înainte de a cumpăra dreptul de publicare. De data aceasta însă editurile nu au mai aşteptat feedback-ul fiind siguri de succesul cărţii.

Eugen Chirovici a publicat când era în ţara încă 10 romane de mister, însă piaţa de aici era prea mică pentru a se putea întreţine exclusiv din romanele sale aşa că trebuia să lucreze şi ca ziarist.

Acum însă după apariţia cărţii, toată lumea se aşteapta să înceapă să câştige “sume cu şapte cifre” numai din drepturile de publicare.

”Nu sunt sigur dacă realizez ceea ce se întâmplă. Este copleşitor şi neaşteptat”, spune Eugen Chirovici în interviul acordat jurnaliştilor britanici.

Rachel Mills, reprezentanta agenţiei care a acceptat să lucreze cu el spune despre român: ”The Book of Mirrors este un roman de mister cu un conflict extrem de bun (…). Este un roman incredibil, sofisticat. Nu ai şti niciodată că a fost scris de o persoană a cărei limbă vorbită nu este engleza”.

Romanul îl are în centru pe Peter Katz, un agent literar al cărui interes este stârnit de un manuscris primit de la un fost student de la Princeton. Manuscrisul oferă detalii despre o crimă petrecută la aceea vreme, iar agentul nu mai ştie ce să creadă aşa că porneşte la elucidarea misterului.

Autorul se semnează EO Chirovici iar cartea sa a apărut şi în România la Editura Rao.

Similar Posts