Iată cum îţi poţi îndepărta placa bacteriană, acasă, cu ingrediente naturale

author
1 minute, 31 seconds Read

Placa bacteriană este cea care formează tartrul atunci când este depus pe dinţi o perioadă mai lungă de timp. Această problemă devine şi mai gravă dacă consumi alimente siropoase, moi și lipicioase sau alimente bogate în carbohidrați precum: dulciuri, pâine albă, biscuiţi sau fructe confiate.

Iată câteva reţete naturale prin care poţi îndepărta placa bacteriană de pe dinţii tăi:

1. Pune 30g de  în apă, la fiert timp de 15 minute. Ulterior, înmoaie periuţa de dinţi în această apă şi spală-te pe dinţi timp de 5 minute. Repetă această procedură de 3 ori pe zi: dimineaţa, după-amiaza și seară.

2. Pune într-un castron 4 linguriţe de seminţe de floarea soarelui şi 4 linguriţe de flori de tei. Acoperă aceste ingrediente cu apă şi lasă să fiarbă 30 minute. După fiecare masă periază-ţi dinţii cu acest amestec.

3. Poţi utiliza oţet pentru a elimina placa bacteriană, însă nu îl folosi mai des de o dată pe săptămână. Pune în gură puţin oţet de mere, fă gargară şi apoi periază bine dinţii. Clăteşte cu apă bine pentru a nu deteriora smalţul dinţilor tăi.

4. Pune trei linguri de frunze de pelin într-un vas, peste care adaugă patru linguri de vin. Acoperă acest amestec timp de două ore. Strecoară, şi foloseşte lichidul pentru a te spăla pe dinţi, de mai multe ori pe zi. Dinţii vor fi sănătoşi şi frumoşi.

5. Bicarbonatul este un ajutor în îndepărtarea tartrului. Într-o linguriţă de bicarbonat de sodiu adăuga puţină sare. Acest amestec va înlătura tartrul de pe dinţii tăi. Foloseşte acest amestec doar o dată pe săptămână.

Similar Posts