Iată cum îţi poţi îndepărta placa bacteriană, acasă, cu ingrediente naturale

Iată cum îţi poţi îndepărta placa bacteriană, acasă, cu ingrediente naturale

author
1 minute, 31 seconds Read

Placa bacteriană este cea care formează tartrul atunci când este depus pe dinţi o perioadă mai lungă de timp. Această problemă devine şi mai gravă dacă consumi alimente siropoase, moi și lipicioase sau alimente bogate în carbohidrați precum: dulciuri, pâine albă, biscuiţi sau fructe confiate.

Iată cum îţi poţi îndepărta placa bacteriană, acasă, cu ingrediente naturale

Iată câteva reţete naturale prin care poţi îndepărta placa bacteriană de pe dinţii tăi:

1. Pune 30g de  în apă, la fiert timp de 15 minute. Ulterior, înmoaie periuţa de dinţi în această apă şi spală-te pe dinţi timp de 5 minute. Repetă această procedură de 3 ori pe zi: dimineaţa, după-amiaza și seară.

2. Pune într-un castron 4 linguriţe de seminţe de floarea soarelui şi 4 linguriţe de flori de tei. Acoperă aceste ingrediente cu apă şi lasă să fiarbă 30 minute. După fiecare masă periază-ţi dinţii cu acest amestec.

3. Poţi utiliza oţet pentru a elimina placa bacteriană, însă nu îl folosi mai des de o dată pe săptămână. Pune în gură puţin oţet de mere, fă gargară şi apoi periază bine dinţii. Clăteşte cu apă bine pentru a nu deteriora smalţul dinţilor tăi.

4. Pune trei linguri de frunze de pelin într-un vas, peste care adaugă patru linguri de vin. Acoperă acest amestec timp de două ore. Strecoară, şi foloseşte lichidul pentru a te spăla pe dinţi, de mai multe ori pe zi. Dinţii vor fi sănătoşi şi frumoşi.

5. Bicarbonatul este un ajutor în îndepărtarea tartrului. Într-o linguriţă de bicarbonat de sodiu adăuga puţină sare. Acest amestec va înlătura tartrul de pe dinţii tăi. Foloseşte acest amestec doar o dată pe săptămână.

Similar Posts