Ştiai la ce sunt bune codiţele de căpşuni? Data viitoare nu o să le mai arunci!

Ştiai la ce sunt bune codiţele de căpşuni? Data viitoare nu o să le mai arunci!

author
1 minute, 46 seconds Read

Marea majoritate a oamenilor consumă delicioasele căpşuni, aruncând codiţele acestora fără să ştie că acestea sunt comestibile şi au foarte multe beneficii pentru sănătate. Potrivit unui studiu desfăşurat la Universitatea din Padova, codiţele de căpşuni ajută la calmarea durerilor articulare și a disconfortului gastro-intestinal.
Codiţele ar putea fi folosite inclusiv la aromatizarea apei de băut. Se infuzează în apa caldă, se filtrează lichidul, se lasă la răcit și se consumă.

Ştiai la ce sunt bune codiţele de căpşuni? Data viitoare nu o să le mai arunci!

Efecte digestive extraordinare
Deşi este mai puţin popular, ceaiul din codiţe şi frunze de căpșuni este deosebit de benefic pentru îmbunătățirea digestiei, ameliorarea simptomele tulburărilor gastro-intestinale, reduce greaţă, balonarea şi crampele abdominale.

Ceaiul din frunze de căpşuni acţionează ca un diuretic natural şi ca astringent, având şi proprietăți dezinfectante. Dectotul din frunze și rădăcini de căpșuni este indicat în cazul bolilor de ficat, hipertensiune sau boli ale rinichilor.

Artrita
Compușii din frunzele de căpşuni atenuează durerea și inflamarea asociate cu artrita și reumatismul, protejând articulațiile de procesele degenerative acţionând ca un compus antiinflamator.

Febră și răceală

Pulberea de rădăcină de căpșuni are proprietatea de a reduce inflamația de la nivelul căilor respiratorii. Gargara cu ceai de pulbere de rădăcină combinat cu frunze ajută la expectorație, ameliorând tusea.

Aport de vitamine şi minerale
Frunzele de căpşuni conțin cantități mici de vitamine și minerale, precum vitamina C, calciu și fier.

Cum le mai poți utiliza Aromatizează apa pe care o bei, pregătind o infuzie cu frunze de căpșuni. Se filtrează lichidul, se lasă la răcit, apoi se consumă.

Adaugă-le într-un smoothie, pentru un plus de savoare.

Pregătește un oțet pentru salate.
Într-un bol pune câteva căpşuni cu codiţe peste care adaugă puţin oțet de vin alb. Se pune amestecul la foc 1 minut, apoi se lasă la răcit.

Similar Posts