duminică, mai 29, 2022

Ştiai la ce sunt bune codiţele de căpşuni? Data viitoare nu o să le mai arunci!

Date:

Share:

Marea majoritate a oamenilor consumă delicioasele căpşuni, aruncând codiţele acestora fără să ştie că acestea sunt comestibile şi au foarte multe beneficii pentru sănătate. Potrivit unui studiu desfăşurat la Universitatea din Padova, codiţele de căpşuni ajută la calmarea durerilor articulare și a disconfortului gastro-intestinal.
Codiţele ar putea fi folosite inclusiv la aromatizarea apei de băut. Se infuzează în apa caldă, se filtrează lichidul, se lasă la răcit și se consumă.

Ştiai la ce sunt bune codiţele de căpşuni? Data viitoare nu o să le mai arunci!

Efecte digestive extraordinare
Deşi este mai puţin popular, ceaiul din codiţe şi frunze de căpșuni este deosebit de benefic pentru îmbunătățirea digestiei, ameliorarea simptomele tulburărilor gastro-intestinale, reduce greaţă, balonarea şi crampele abdominale.

Ceaiul din frunze de căpşuni acţionează ca un diuretic natural şi ca astringent, având şi proprietăți dezinfectante. Dectotul din frunze și rădăcini de căpșuni este indicat în cazul bolilor de ficat, hipertensiune sau boli ale rinichilor.

Artrita
Compușii din frunzele de căpşuni atenuează durerea și inflamarea asociate cu artrita și reumatismul, protejând articulațiile de procesele degenerative acţionând ca un compus antiinflamator.

Febră și răceală

Pulberea de rădăcină de căpșuni are proprietatea de a reduce inflamația de la nivelul căilor respiratorii. Gargara cu ceai de pulbere de rădăcină combinat cu frunze ajută la expectorație, ameliorând tusea.

Aport de vitamine şi minerale
Frunzele de căpşuni conțin cantități mici de vitamine și minerale, precum vitamina C, calciu și fier.

Cum le mai poți utiliza Aromatizează apa pe care o bei, pregătind o infuzie cu frunze de căpșuni. Se filtrează lichidul, se lasă la răcit, apoi se consumă.

Adaugă-le într-un smoothie, pentru un plus de savoare.

Pregătește un oțet pentru salate.
Într-un bol pune câteva căpşuni cu codiţe peste care adaugă puţin oțet de vin alb. Se pune amestecul la foc 1 minut, apoi se lasă la răcit.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img