Iată cu ce soluţie au venit chinezii pentru depistarea mâncării contaminate

author
1 minute, 14 seconds Read

După cum ştim cu toţii, pe piaţă, nu mai sunt alimentele sănătoase. Pentru o recoltă cât mai mare se folosesc tot felul de substanţe nu tocmai bune pentru organismul nostru.

O companie chineză numită Baidu vrea să creeze un dispozitiv care va analiza conţinutul mâncării. Acest dispozitiv va avea forma unei baghete şi va atenționa consumatorii atunci când alimentele conţin substanţe periculoase.

În perioada următoare aceştia vor să aducă un update gadgetului astfel încât să poată calcula şi numărul de calorii pe care mâncarea consumată o conţine.

Această baghetă are senzori electronici care analizează temperatura şi compoziţia produsului, rezultatul fiind transmis ulterior unui smartphone. Dacă alimentele sunt nepotrivite atunci se aprinde un led roşu pe baghetă.

Alimentele contaminate sunt o problemă majoră în ultima perioadă în toată lumea, însă în China problema este mai gravă faţă de restul lumii. În anul 2008 laptele contaminat a ucis trei copii şi a îmbolnăvit alte sute. Însă din păcate, acesta nu este un caz izolat, în luna iulie cinci bărbaţi au fost arestaţi pentru că au vândut carne stricată unor clienţi importanţi, printre aceștia numărându-se și lanţurile de restaurante McDonalds şi KFC.

“În viitor, veţi putea afla originea uleiului, a apei sau a alimentelor, dacă s-au alterat sau ce conţinut nutritiv au”, a precizat şeful Baidu, Robin Li.

Similar Posts