Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadă

Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadă

author
4 minutes, 18 seconds Read

Sunt anumite destinaţii turistice care pe cât sunt de izolate pe atât de mult se doreşte vizitarea lor.

Iată un top al celor mai izolate destinaţii turistice care te vor face să îţi doreşti să le vizitezi şi tu.

1. Super-Kamiokande-Hida, Japonia

Super-Kamiokande-Hida este un laborator de observare a neutrinilor situat sub Muntele Ikeno din apropierea oraşului Hida, la 914 m sub pământ. Neutrinii sunt singurele particule care par să se învârtă doar în sens invers faţă de acele de ceasornic, iar neutrinii nevăzuţi dreptaci ar putea să ne ofere o imagine asupra materiei întunecate, despre care se crede că reprezintă 80% din toată materia din univers şi opresc galaxiile „să zboare”.

Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadăGrupurilor le este permisă uneori vizitarea laboratorului în scop educaţional sau pentru cercetări ştiinţifice, aşadar nu este imposibil să priveşti cum maşinăria rezolvă misterele Universului.

Detectorul este construit dintr-un rezervor de oţel care poate susţine 50.000 de tone de apă în care sunt aranjate o gamă de 11.146 tuburi fotomultiplicatoare care detectează lumina produsă de interacţiunea neutrinilor cu apa din jur.

2. Piscina cu bere din Starkenberger-Tarrenz, Australia
Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadă
Vestea că undeva în lume există o piscină de bere o să bucure mai ales fanii îndrăgitei băuturi. Ei bine piscina se afla la Castelul Berarilor Starkenberger, acesta fiind unul din puţinele locuri din lume în care turiştii se pot scufunda în bere.

La castel de află mai multe piscine, de câte patru metri fiecare, conţinând 42.000 de halbe de bere încălzită. Proprietarii castelului spun că efectele unei băi în bere se văd imediat, asta deoarece berea fiind bogată în vitamine şi calciu, regenerează pielea şi ajută la vindecarea rănilor deschise şi a psoriazisului.

3. Biserica scufundată din Potosi-Uribante, Venezuela
Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadă Biserica Scufundată din Potosi nu poate fi vizitată însă poate fi văzută turla gotică a bisericii amplasată în oraşul Uribante din Venezuela. Din 1989 până în 2008, Biserica Scufundată din Potosi a fost acoperită de apă complet, singurul lucru vizibil fiind crucea din vârf. Datorită scăderii nivelului apei au început să iasă la suprafaţă şi alte părţi din biserică astfel că până în 2010 aproape toată structura bisericii a putut fi din nou vizibilă.


4. Podul diavolului-Ardino, Bulgaria

Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadă

Podul diavolului din Bulgaria este una din cele mai arcuite structuri de acest tip de pe fluviul Arda. Tocmai datorită acestei particularități este destul de rar vizitat. Are o lungime de 56 de metri şi o lăţime de trei metri iar punctul cel mai arcuit se ridică la o înălţime de 11 metri. Motivul pentru care unii localnici ezită să-l traverseze este legat de o legendă, conform căreia soţia constructorului a murit în timpul construirii podului, umbra ei fiind încadrată în structura podului.

5. Rămăşiţele îngropate ale străzii Little Compton-Londra, Marea Britanie
Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadă Rămăşiţele străzii sunt la vedere sub grătarul unei canalizări, pe o arteră cu trafic intens din centrul Londrei. Dacă priveşti printre gratiile capacului de canalizare poţi observa numele celor două străzi. Lângă numele străzii Little Compton este o altă stradă pe care hărţile din 1790 o arată ca fiind vechea şi noua stradă Compton.


6. Margalef-Margalef, Spania

Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadă

Margalef este un sat rustic din Spania, fiind amplasat pe o formaţiune de rocă. Practic, oraşul este amplasat pe crevasa muntelui. Toate acestea fac ca locul să fie un punct de atracţie pentru alpinişti şi pentru turiştii care doreau să se întoarcă la obiceiurile naturale.

7. Plaja roşie-Ngari, China
Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadă
Plaja roşie din Ngari este o altă zonă greu accesibilă. Aici se află cea mai mare zonă umedă şi o brazdă de floră mlăştinoasă de culoare roşie.

Plaja Roşie este amplasată în cel mai mare ţinut umed al lumii şi include un ecosistem complet. Aici locuiesc peste 260 de specii de păsări şi aproape 400 de specii de animale. Printre acestea se află şi specii pe cale de dispariţie cum ar fi Cocorul cu coroană roşie sau Pescăruşul cu cioc negru.

În anul 1988, arealul ecosistemului a fost declarat arie protejată la cel mai înalt nivel, totul pentru a proteja aceste specii minunate pe cale de dispariţie. Din aceasta motiv o mică parte din acest areal este destinată vizitării.

Culoarea roşie este dată de nişte alge roşii numite Suaeda salsa care se formează în perioada aprilie-mai când sunt verzi, devenind roşii la începutul toamnei.

8. Mările galactice-Mările arabe
Iată cele mai izolate destinaţii turistice din lume. Turiştii abia aşteaptă să le vadă
Marea galactică este cea mai mare întindere de apă bioluminescentă din lume. Acest fenomen este atât de rar încât a fost considerat o legendă la un moment dat. De altfel acest fenomen a fost menţionat şi în povestea lui Jules Verne ,,2.000 de leghe sub mări”.

Cercetătorii consideră că fenomenul se datorează unei bacterii bioluminescente numită Vibrio harveyi. Zona luminoasă are 15.400 de km pătraţi, aceasta a putut fi captată de sateliţi în ianuarie, când a luminat pentru trei nopţi.

Similar Posts