Iată ce beneficii au prunele uscate pentru sănătatea ta

Iată ce beneficii au prunele uscate pentru sănătatea ta

author
1 minute, 13 seconds Read

Prunele uscate sunt excelente în acest sezon, sunt gustoase, îți oferă energie și în acelaşi timp te protejează de mai multe afecțiuni.

Iată ce beneficii au prunele uscate pentru sănătatea ta

Iată care sunt beneficiile aduse de prunele uscate

Te ajută în combaterii anemiei
Prunele uscate sunt bogate în vitamina C și fier. De asemenea, sunt recomandate pentru persoanele cu o imunitate scăzută.

Scad colesterolul rău Prunele uscate conţin o cantitate mare de potasiu care este esenţial pentru funcţionarea bună a inimii. Motiv pentru care prunele uscate sunt cunoscute pentru rolul lor în prevenirea hipertensiunii arteriale și pentru scăderea riscului de infarct.

În plus, prunele uscate conţin acid propanoic, un ajutor de nădejde în scăderea colesterolului „rău“ din sânge.

Previn apariția osteoporozei
Prunele au un conţinut ridicat de vitamina K, cupru și de bor organic, ceea ce ajută la întărirea oaselor. În acest caz este ideală o cură de o lună de zile în care trebuie consumate aproximativ 10 prune pe zi.

Au grijă de vederea ta
Prunele uscate conţin vitamina A, vitamină esenţială pentru sănătatea vederii tale. Astfel că, aceste fructe au un rol important în prevenirea apariției unor afecțiuni oculare precum degenerescența.

Susţin digestia
Prunele sunt o sursă importantă de fibre. Motiv pentru care acestea au rolul de a îmbunătăți digestia. În plus, datorită conţinutului de sorbitol acestea reduc riscul apariției cancerului de colon.

Similar Posts