S-a inventat trenul invizibil! Ghici în ce țară o să funcţioneze

S-a inventat trenul invizibil! Ghici în ce țară o să funcţioneze

author
1 minute, 32 seconds Read

Japonezii sunt cunoscuţi pentru ideile lor creative şi invenţiile tehnologice. Însă această ultima invenţie o să te surprindă mai ales că la noi viteza medie de circulaţie a unui tren este de 45km/oră şi pe lângă asta mai întotdeauna întârzie.

S-a inventat trenul invizibil! Ghici în ce țară o să funcţioneze
La japonezi treaba stă un pic altfel. După ce că trenurile lor nu au aproape niciodată întârziere, după ce au creat garniturile de tren care ating viteze de peste 300 kilometri pe oră, japonezii s-au gândit să inventeze trenurile semitransparente.

Motivul? Pentru a le oferi călătorilor posibilitatea să poată admira mai bine peisajele când călătoresc cu trenul.

Vagoanele trenului vor avea exterioarele confecționate din niște oglinzi speciale care vor reflecta zonele prin care trenul va circula, făcându-l mult mai greu de observat.
Se estimează că primele trenuri „semitransparente” vor începe să circule din 2018, acesta fiind de altfel şi momentul în care una dintre companiile de căi ferate nipone, Grupul Seibu, va aniversa 100 de ani de la înființare.

De altfel trenurile japoneze sunt recunoscute în întreaga lume pentru recordurile de mare viteză.

Trenul Maglev, aparținând companiei Japan Railway, a reușit anul trecut să atingă o viteză record de 603 km/h în timpul unui test efectuat. Trenul este dotat cu un nou tip de propulsie, pe bază de levitație magnetică, ceea ce îi permite să se mențină deasupra căii ferate, eliminând practic frecarea cu șina.

Japonia a început în anul 1959 construirea primul ei tren de mare viteză, Shinkansen, care transporta călătorii între orașele Tokyo și Osaka.

Ulterior francezii s-au inspirat de la japonezi, astfel că în 1960 a apărut şi la ei primul tren de mare viteză (TGV).

Tu ce crezi? Când o să avem astfel de trenuri şi la noi ?

Similar Posts