Toamna este aici şi ne oferă o diversitate mare de legume benefice pentru sănătate, care ne vor pregăti pentru iarna ce urmează.
Dintre toate legumele de toamnă dovleacul este cel mai bun deoarece se păstrează mult timp proaspăt, este o legumă delicioasă care poate fi gătită în multe moduri. De asemenea, aceasta conţine magneziu,fibre, Vitamina A şi C.
O altă legumă importantă în dietă este sfecla roşie, o legumă foarte bună pentru sistemul imunitar. În plus aceasta este o sursă importantă de acid folic, de fibre solubile şi antioxidanţi. Fie că este consumat sub formă de suc, dacă este coaptă sau fiartă aceasta nu trebuie să lipsească din bucătăria ta.
Chiar dacă este prezentă pe tot parcursul anului, ţelina este cea mai bună dacă este consumată toamna, atunci ea având cele mai multe proprietăţi. Aceasta este o sursă importantă de vitamine şi minerale şi de asemenea, poate fi adăugată în foarte multe reţete.
O sursă bună de proteine o reprezintă ciupercile sălbatice. Acestea sunt foarte bune la gust şi le poţi găsi în piaţă până aproape de Crăciun. Aceste ciuperci aduc de asemenea multe minerale esenţiale pentru organismul nostru precum: seleniu, cupru, potasiu şi fier.
Pe lângă aceste legume mai poţi adăuga usturoiul, ceapa, morcovii, păstârnacul şi murăturile pentru ca iarnă să nu îţi creeze probleme. Pentru a susţine necesarul de vitamine este important să consumi şi fructe de sezon.