Începând din 2016 s-ar putea interzice fumatul în baruri și restaurante

Începând din 2016 s-ar putea interzice fumatul în baruri și restaurante

author
1 minute, 31 seconds Read

Deputatul PSD Aurelia Cristea a inițiat un proiect de lege prin care se urmărește interzicerea fumatului în toate spațiile închise, fie că vorbim de baruri, restaurante sau cluburi.

Începând din 2016 s-ar putea interzice fumatul în baruri și restaurante

„În urma numeroaselor mesaje primite de la cetăţeni, am elaborat un proiect de propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Intenţionez să depun proiectul în Parlament la finalul lunii viitoare, după o consultare prealabilă cu toţi actorii implicaţi: Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, mass-media, reprezentanţii industriei HoReCa şi ai societăţii civile – militanţi antifumat, pacienţi, studenţi, elevi etc. Termenul de implementare al acestei inițiative legislative, în cazul în care este adoptată, este de 1 ianuarie 2016”, transmite deputatul Aurelia Cristea.

„Acest proiect de lege înseamnă, în primul rând, un pariu pentru generația tânără, o modalitate prin care tinerii să înveţe respectul reciproc şi să se obişnuiască să socializeze în baruri/restaurante/cafenele şi fără tutun. Să fie la modă să nu fumezi!

Fac apel inclusiv la fumători şi la proprietarii din HoReCa, pentru că nu este o lege a discriminării, este o lege pentru sănătatea noastră! În ciuda percepţiei generale, această lege nu va afecta industria HoReCa, ci va încuraja un nou tip de cultură, de comportament al consumatorilor, la care vor lua parte întreaga familie, inclusiv copiii, consumatorii de mâine.

Cred, sincer, că, prin asumarea unei astfel de atitudini colective, vom creşte calitatea vieţii noastre, a tuturor, atât a fumătorilor- care ar putea alege să se lase din comoditate, cât şi a “victimelor colaterale” ale fumatului pasiv!”, a mai adăugat Aurelia Cristea.

Toate detaliile despre acest proiect le puteți citi aici.

Similar Posts