Tu ai nevoie de o masă frigorifică în unitatea ta HoReCa?

Tu ai nevoie de o masă frigorifică în unitatea ta HoReCa?

3 minutes, 50 seconds Read

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/y-XZf_TNRms

Mesele frigorifice au devenit foarte populare printre companiile de catering. Această inovație tehnică a apărut nu cu mult timp în urmă. În aparență, designul lor seamănă cu o masă profesională obișnuită de bucătărie. Însă, masa frigorifică este dotată cu un sistem de răcire intern.

Pe blatul ei rece poți găti în siguranță, iar în dulapuri poți depozita și răci produse culinare și băuturi. Pentru multe restaurante, cantine, cafenele, astfel de dispozitive au devenit niște ajutoare indispensabile. Utilizarea meselor frigorifice economisește timp și spațiu în orice bucătărie profesională.

Citeste si: Mese Frigorifice Pentru Bucătării Profesionale

Mesele frigorifice sunt clasificate după următoarele principii:

  • tipul de răcire: mese de temperatură medie și joasă;
  • design (aspect): perete și tip insulă;
  • dimensiuni: mese de format mic sau mare;
  • domeniile de utilizare: universale, saladete, mese pentru pizza.

Echipamentele tip masă de răcire cu o gamă medie de temperatură sunt necesare pentru depozitarea sau răcirea produselor care nu necesită congelare. Temperatura medie obișnuită a unor astfel de mese frigorifice este de la -2 la +8 grade Celsius.

O astfel de masă frigorifică nu este destinată depozitării produselor perisabile pe termen lung. Se folosește doar pentru alimente cu depozitare temporară. Când cumperi o masă cu temperatură medie, acest lucru este important de luat în considerare.

Dacă ai de gând să pui înăuntru carne sau produse din pește, acest tip de echipament nu se potrivește. Un sistem cu un mod de răcire de până la -2 grade Celsius este capabil să păstreze bine doar produse în ambalaje sigilate. De exemplu, această masă este ideală pentru băuturi, prăjituri, pizza.

Tipurile de mese cu temperatură scăzută (congelare) funcționează la un mod de până la -18 grade Celsius. În ele se pot pune produse cu termen de valabilitate mai mare: înghețată, semifabricate din carne și pește, legume și fructe etc. Când se alege o masă frigorifică cu setare de temperatură scăzută, trebuie să se verifice limita de congelare a produselor.

Mesele frigorifice de perete au un design dreptunghiular clasic, anume proiectat pentru a fi apte să fie plasate lângă perete. Astfel de echipamente de răcire sunt mai economice și în ceea ce privește câștigarea de spațiu în bucătărie. Atunci când alegi o astfel de masă este necesar să verifici regimul de temperatură, funcționarea compresorului (pentru a nu fi prea zgomotos), integritatea structurii și gradul de consum de energie. Aceștia sunt principalii indicatori ai calității și durabilității unei mese frigorifice.

Mesele reci tip insulă sunt mai moderne, dar nu și convenabile întotdeauna, deoarece astfel de structuri sunt destinate a fi instalate în centrul bucătăriei profesionale. Dacă dimensiunile camerei nu permit, o astfel de masă va fi doar o piedică în activitatea zilnică a personalului. La plusuri se poate menționa faptul că masa frigorifică insulară este o dotare la care se oferă acces generos. Mai mulți angajați pot lucra la ea simultan. Un astfel de echipament de răcire costă mai mult decât o unitate montată pe perete.

Masa frigorifică insulă standard și supradimensionată?

Atunci când alegi o masă frigorifică, este necesar să ții cont de dimensiunea bucătăriei și de numărul de produse care vor fi amplasate în interior. Pentru un spațiu mic, echipamentul standard este potrivit. Dimensiunile optime ale unei astfel de mese sunt puțin mai mari de 100 cm lungime și 60 – 80 cm lățime.

Pe lângă parametrii principali, trebuie să se ia în considerare și la adâncimea spațiului interior. Se măsoară după volumul în litri. Un volum normal, nu foarte mare, este de aproximativ 150 de litri.

Mesele supradimensionate sunt concepute pentru zone mari de bucătărie. Acestea pot păstra o mulțime de produse. Un blat mare este mult mai bun pentru gătit. Volumul unui astfel de echipament este de la 180 de litri.

O masă frigorifică este un echipament indispensabil în alimentația publică, inclusiv în magazinele alimentare mici și supermarketurile mari. Este necesar pentru munca productivă în raionul de carmangerie sau pescărie. Alegerea unei mese frigorifice de calitate este dificilă doar la prima vedere. Dacă înțelegeți complexitatea acestui echipament, atunci nu ar trebui să existe probleme cu achiziția.

Pentru detalii și comenzi intră chiar acum pe site-un tcromania.com!

 

 

 

 

Similar Posts