Iată 5 jocuri uşoare şi distractive ce pot fi jucate oricând şi oriunde

Iată 5 jocuri uşoare şi distractive ce pot fi jucate oricând şi oriunde

author
2 minutes, 58 seconds Read

Găsirea timpului pentru a te juca nu este important doar pentru starea ta ci şi pentru obţinerea unui somn bun pe timp de noapte.

Iată 5 jocuri uşoare şi distractive ce pot fi jucate oricând şi oriunde

Acestea fiind spuse, iată câteva jocuri simple, fără a avea nevoie de un echipament special şi care pot fi jucate atât de adulţi cât şi de copii.

Aceste jocuri îţi vor oferi un sentiment de distracţie şi mult entuziasm.

1. 20 de întrebări Acesta este un joc clasic care încurajează raţionamentul educativ de a pune o serie de întrebări. Iată cum se joacă. Un jucător se gândește la un obiect și îl memorează fără să îl dezvăluie, însă va spune participanţilor la joc din ce categorie face parte, dacă este o persoană, un loc sau un lucru.

Urmează ca ceilalţi jucători să pună diferite întrebări cu scopul de a ghicii obiectul. Întrebările vor fi doar în număr de 20 şi se poate răspunde la ele doar cu „da” sau „nu”.

2. Fă-mă să râd Acesta este un joc distractiv, care implică a face alte persoane să râdă.

Jucătorii sunt împărțiți în două echipe, cu cel puțin două persoane în fiecare echipă. Prima echipă este invitată „pe scenă” iar un reprezentant din a doua echipă este rugat să stea în „scaunul amuzant”. Echipa care se află pe scenă are două minute pentru a face persoana din scaun să râdă. În cazul în care persoana din scaun poate păstra o față serioasă în cele două minute, echipa câştigă un punct, dar în cazul în care cedează presiunii punctul merge la cealaltă echipă.

3. Detectivul Un joc extrem de ușor de detectiv însă captivant, care implică ghicitul unui obiect în vecinătatea aleasă de către un alt jucător.

Un jucător se gândește la un obiect din aceeaşi zonă ca a tuturor jucătorilor și apoi declară: „Eu observ, ceva care începe cu ….”, urmată de prima literă a cuvântului la care ei se gândesc. Ceilalți jucători încerca ulterior să ghicească ce a văzut primul jucător.

4. Tag Acest joc clasic este, de asemenea, distractiv pentru adulți și este o scuză perfectă pentru a obține un pic de exercițiu afară, în timpul verii.

O persoană este aleasă ca „ea”. Această persoană numără până la zece pentru a oferi timp pentru ca ceilalţi jucători să se răspândească și atunci începe să îi alerge. În momentul în care acesta atinge un alt jucător scapă de obligaţia de a urmării şi devine cel vizat. Cel atins acum aleargă ceilalţi jucători.

5. Fantoma Un joc de cuvinte, simplu care implică conectarea literelor în lanț pentru a scrie un cuvânt.

Primul jucător spune o literă gândindu-se la un cuvânt, apoi al doilea jucător trebuie să adauge o altă litera la cea zisă de primul jucător, cu un cuvânt în minte. Ceilalți jucători continuă să adauge litere şi să încerce să îl facă cât mai lung pentru a nu se termină la el, deoarece jucătorul care adaugă litera finală care încheie cuvântul pierde şi primeşte litera F. Dacă pierde a doua oară primeşte litera A şi tot aşa până formează cuvântul FANTOMĂ şi pierde. Jocul continuă cu jucătorii rămaşi până când există un câștigător.

Similar Posts