“He isn’t my President” poza pe care tot mai mulţi americani aleg să şi-o pună la profilul de Twitter după victoria lui Trump

“He isn’t my President” poza pe care tot mai mulţi americani aleg să şi-o pună la profilul de Twitter după victoria lui Trump

author
2 minutes, 2 seconds Read

După ce miercuri Donald Trump câştiga alegerile pentru preşedinţie în faţa democratei Hillary Clinton, un val de proteste a cuprins America, oamenii manifestându-şi nemulţumirea faţă de noul preşedinte ales. Deşi sondajele o dădeau favorită pe Hillary, se pare că oponentul ei, magnatul Donald J. Trump a câştigat alegerile în mod spectaculos, alegerea lui fiind o surpriză de proporţii pentru toată lumea.

“He isn’t my President” poza pe care tot mai mulţi americani aleg să şi-o pună la profilul de Twitter după victoria lui Trump

Cetăţenii americani au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva lui Donald “Duck” cum este poreclit, temându-se că triumful magnatului ar putea reprezenta o lovitură dată drepturilor civile.

Washington, Baltimore, Philadelphia, New York, Los Angeles, San Francisco şi Oakland sunt doar câteva dintre oraşele în care manifestanţii au ieşit din nou în stradă, după ce miercuri, imediat după alegeri s-au raportat incidente violente între manifestanţi şi autorităţi.

Poliţia din Baltimore a raportat că aproximativ 600 de oameni au mărşăluit prin zona centrală a cartierului Inner Harbor, blocând accesul pe mai multe străzi. Protestatarii au desenat graffitiuri pe maşini şi clădiri, iar peste 100 de oameni au fost arestaţi în urma mitingurilor.

„Avem o voce!” şi „Nu este preşedintele nostru” se putea citi pe pancartele mai multor sute de tineri manifestanţi care s-au adunat în faţa Casei Albe, la Washington, pentru o seară de veghe la lumina lumânărilor pe o vreme ploioasă, denunţând opiniile rasiste, sexiste şi xenofobe, ale lui Donald Trump.

Protestele de joi au fost, în general, mai mici şi mai puţin intense decât cele de miercuri.

S-au raportat şi o serie de incidente violente la Chicago, un bărbat fiind bătut pentru că a votat cu Trump.

Trump a reacţionat pe pagină lui de Twitter, afirmând că aceştia nu sunt decât protestatari profesionişti. “Tocmai am avut alegeri prezidenţiale foarte deschise şi de succes. Acum manifestanţi profesionişti, incitaţi de presă, protestează. Nu este corect!”, a scris el, că o primă reacţie la nemulţumirile oamenilor.

În timp ce mii de americani au ieşit pe străzi să strige „Nu eşti preşedintele meu”, alţii şi-au exprimat nemulţumirea pe Twitter. Tot mai mulţi americani, printre care şi vedete precum Kate Perry, şi-au pus o poză neagră la profilul de pe Twitter şi au folosit hashtag-ul #Twitterblackout.

Similar Posts