Potrivit unui nou studiu intitulat „Mind Over Platter” de la Școala de Psihologie Experimentală, aparținând Universității din Bristol, Marea Britanie, oamenii de știință au găsit mai multe lucruri legate de cantitatea de alimente pe care le consumăm.
În medie, mâncăm aproximativ 92% din toate alimentele de pe farfurie, indiferent cât de mult ne-am pune în ele. Deci, dacă ne umplem farfuria cu mâncare probabil, vom consuma 92% din aceasta, în schimb, dacă ne pune mai puţină mâncare sunt şanse să mâncăm tot 92% din ea.
Când oamenilor li se amintește de o altă masă pe care au mâncat-o, consumă mai puţin în cea curentă. Cu alte cuvinte, atunci când cineva ne aduce aminte de masa de prânz pe care am mâncat-o, avem tendinţa de a mânca mai puţin la cină. Nu e nici o surpriză, dar mă face să mă întreb dacă rezultatele sunt din cauză că te simți vinovat că nu ar trebui să mănânci atât de mult sau dacă pur și simplu te simţi mai plin.
Noi mâncăm, de asemenea, mai puține alimente, atunci când sunt percepute ca fiind nesănătoase (81% față de 92%), probabil pentru că mâncarea ne umple mai repede, sau poate pentru că noi credem, că nu ar trebui să mâncăm atât de mult, ceva care nu este bun pentru noi.
În timp ce majoritatea oamenilor ar putea crede că mănâncă mai mult în timp ce se uită la televizor, cercetările au arătat că mâncăm mai mult atunci când suntem singuri și nu există nimic să ne distragă atenția de la mâncarea noastră.
Pe cont propriu mâncăm 97% din produsele alimentare din farfurie, dar dacă vom mânca cu alții sau cu televizorul pornit, mâncăm 89% din hrana noastră.