Călătoreşte în siguranță, aplicaţia MAE pentru telefonul tău mobil

author
1 minute, 20 seconds Read

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetățenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente „Călătoreşte în siguranţă”. Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

Înainte de prima utilizare, vă sugerăm să consultați informațiile pe scurt şi recomandările din aplicație.

„Călătoreşte în siguranţă” permite cetățenilor români:

-să afle informaţii despre ţara de destinaţie: condiţii, recomandări şi alerte de călătorie, misiuni diplomatice româneşti în ţara în care călătoresc;

-să poate fi alertați în cazul în care apar situații speciale în țara în care se află;

-să poată alerta cea mai apropiată misiune a României în caz de urgență;

-să afle rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente (accident, îmbolnăvire, pierdere de acte etc.) sau alte informaţii utile.

Odată descărcată, aplicaţia poate fi folosită şi off-line, dacă utilizatorul nu are conexiune activă de date. În acest caz, pentru ţările cu grad de risc ridicat, utilizatorii pot fi notificaţi prin SMS. Pentru transmiterea SMS-urilor, se utilizează platforma pusă la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Pentru a avea la îndemână cele mai recente informaţii, recomandăm actualizarea periodică a aplicaţiei.

Recomandăm, în special, o actualizare a informaţiilor înainte de a pleca într-o călătorie, pentru a evita costurile suplimentare pentru trafic de date în străinătate.

Similar Posts