Călătoreşte în siguranță, aplicaţia MAE pentru telefonul tău mobil

Călătoreşte în siguranță, aplicaţia MAE pentru telefonul tău mobil

author
1 minute, 20 seconds Read

Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetățenilor români care călătoresc în străinătate aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente „Călătoreşte în siguranţă”. Aplicaţia se înscrie în strategia MAE de diversificare a serviciilor consulare şi a mijloacelor de comunicare cu cetăţenii români.

Călătoreşte în siguranță, aplicaţia MAE pentru telefonul tău mobilÎnainte de prima utilizare, vă sugerăm să consultați informațiile pe scurt şi recomandările din aplicație.

„Călătoreşte în siguranţă” permite cetățenilor români:

-să afle informaţii despre ţara de destinaţie: condiţii, recomandări şi alerte de călătorie, misiuni diplomatice româneşti în ţara în care călătoresc;

-să poate fi alertați în cazul în care apar situații speciale în țara în care se află;

-să poată alerta cea mai apropiată misiune a României în caz de urgență;

-să afle rapid care sunt procedurile în cazul unor incidente (accident, îmbolnăvire, pierdere de acte etc.) sau alte informaţii utile.

Odată descărcată, aplicaţia poate fi folosită şi off-line, dacă utilizatorul nu are conexiune activă de date. În acest caz, pentru ţările cu grad de risc ridicat, utilizatorii pot fi notificaţi prin SMS. Pentru transmiterea SMS-urilor, se utilizează platforma pusă la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Pentru a avea la îndemână cele mai recente informaţii, recomandăm actualizarea periodică a aplicaţiei.

Recomandăm, în special, o actualizare a informaţiilor înainte de a pleca într-o călătorie, pentru a evita costurile suplimentare pentru trafic de date în străinătate.

Similar Posts