Gulia – alimentul miraculos din cămara dumneavoastră

Gulia – alimentul miraculos din cămara dumneavoastră

author
2 minutes, 5 seconds Read

A început sezonul guliilor şi deşi puţină lume cunoaşte proprietăţile acestor legume mai puţin apreciată şi folosită la noi, ar trebui să ştim că este indicat consumul de gulii datorită conţinutului mare de vitamine (B6, C) şi minerale precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, mangan şi cupru.

Gulia – alimentul miraculos din cămara dumneavoastră

Gulia este ideală şi pentru cei care vor să slăbească, 100 g având doar 27 de calorii.

Gulia este un ajutor excelent pentru diabetici – datorită faptului că reglează nivelul de zahăr din sânge.

Gulia consumată crudă întăreşte oasele şi dinţii – întrucât este o sursă bună de fosfor, mineral care are un rol esenţial în formarea şi menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor. Fosforul contribuie şi la creşterea şi regenerarea ţesuturilor şi ajuta la menţinerea Ph-ului sângelui.

Consumul de suc proaspăt de gulii este recomandat mai ales copiilor în creştere sau celor care suferă de rahitism.

Sucul de gulii în combinaţie cu sucul de morcov sau ţelina este excelent pentru întărirea sistemului osos datorită proprietăţilor tonice şi mineralizante.

Gulia combate contracţiile musculare.
Sucul de gulii este indicat si pentru combaterea contracţiilor musculare şi atenuarea durerilor cauzate de acestea. Consumat zilnic, la micul dejun, câte un pahar face minuni în cazul cârceilor.

Gulia fortifică sistemul imunitar şi previne anemia
Sucul de gulie ajută la eliberarea toxinelor din organism, datorită faptului că gulia conţine printre altele şi vitamina B6 care întăreşte sistemul imunitar, ajută la formarea hemoglobinei şi vitamina C, unul dintre cei mai puternici antioxidanţi.

Gulia – o sursă de vitamine
Gulia este o excelentă sursa de vitamina C, vitamina care contribuie la sănătatea oaselor, cartilajelor, dinţilor şi gingiilor, protejează contra infecţiilor, favorizează absorbţia fierului, accelerează cicatrizarea rănilor şi are proprietăţi antioxidante.

Gulia conţine şi vitamina B6 care este folosită de organism în metabolismul proteinelor şi al acizilor graşi şi care ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar.

Gulia este o foarte bună sursă de fosfor, alături de alte minerale precum potasiu, magneziu, calciu, mangan şi cupru.

Guliile vindecă degerăturile – aplicată pe zona afectată.
Siropul de gulie este indicat în tratarea afecţiunilor respiratorii cu ar fi tusea, bronşita sau angina.

Gulia nu este însă recomandată a fi consumată dacă suferiţi de afecţiuni ale tiroidei, deoarece conţine glicosinolați care împiedică asimilarea iodului de către tiroidă.

Similar Posts