Reţetă de sezon. Cum să faci cel mai delicios drob de Paște!

Reţetă de sezon. Cum să faci cel mai delicios drob de Paște!

author
2 minutes, 14 seconds Read

Drobul este unul din preparatele cu care îţi delectezi musafirii la masa de Paşti, fiind un preparat delicios şi sănătos, specific acestei sărbători, alături de ouă, pască şi friptura de miel. Având un nivel mediu de complexitate poate să fie preparat chiar şi de cei care nu au o experienţă prea mare în bucătărie.

Reţetă de sezon. Cum să faci cel mai delicios drob de Paște!

Drobul este recomandat chiar de către medicii nutriţionişti, datorită, spun aceştia a conţinutului caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect, o felie de drob putând să conţină 80 de kilocalorii.

O alternativă la carnea de miel poate fi carnea de pui, aceasta putând fi folosită cu succes în reţetă.

Pentru un drob delicios ai nevoie de următoarele ingrediente:
1 kg măruntaie de miel – ficat, plămâni, inimă, rinichi, splină
 150 g unt sărat 
2 cepe mari
 6 ouă mari
 3 legături de ceapă verde, tocate mărunţel 
3 legături usturoi verde, mărunţit
 100 g smântână
 1 prapur de miel
 2 legături pătrunjel, mărunţit
 2 legături mărar, mărunţit


sare şi piper după gust

Prapurul se spală bine, în câteva ape, şi se păstrează până la folosire în apă rece.

Măruntaiele se spală în câteva ape reci, se opăresc 5 minute în apă clocotită, apoi se scurg şi se pun la fiert în apă cu sare într-o cratiţă adâncă. Se lasă la fiert 30 de minute apoi se scurg şi se lasă la răcit.

După ce s-au răcit se toacă mărunţel, cu cuţitul. Pentru cei care nu au timp se pot da şi prin maşina de tocat carne, dar vor căpăta un aspect păstos.

Ceapă uscată se taie cubuleţe şi se căleşte puţin în unt. Când a căpătat o culoare străvezie, se adaugă ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul şi mărarul. Se mai lasă pe foc 5 minute, apoi se ia prăjeala de pe flacără, se scurge de grăsime şi se lasă la răcit.

Între timp, ouăle se bat bine cu sare şi piper. Într-un vas adânc se amestecă tocătura, ceapa călită, ouăle bătute şi smântâna.

Se pregăteşte prapurul: se scurge bine de apă, se întinde cu grijă pe masa curată, apoi se umple cu amestecul final.

Se ia o tavă de cozonac, se unge bine cu unt, se potriveşte prapurul în formă, apoi se dă la cuptor, la foc molcom, până se rumeneşte şi capătă o culoare maronie deschis.

Similar Posts