Greșeală de nepermis în CV-ul Ministrului Culturii, doamna Rozalia Biro

Greșeală de nepermis în CV-ul Ministrului Culturii, doamna Rozalia Biro

author
1 minute, 6 seconds Read

O greșeală de nepermis s-a strecurat în CV-ul viitorului ministru al Culturii din România, doamna Rozalia Biro, care trecuse la capitolul limbi străine cunoaşterea limbii române “la nivel superior”.

5777645

Ulterior ea a revenit asupra greșelii, explicând că CV-ul i-a fost scris de către o altă persoană, și ea nu l-a corectat.

“A fost o greşeală. Aşa este când pe calculator nu-ţi scrii CV-ul cu mâna proprie, acel CV a fost corectat înainte ca presa să se sesizeze”, a spus Rozalia Biro.

“Limba mea maternă este limba maghiară, iar limba română este limba de cetăţean, limba statului în care trăiesc”, a spus Biro, care a fost propusă pentru funcţiile de ministru al Culturii şi vicepremier.

În trecut, Rozalia Biro a fost victima unei farse radiofonice cauzate de cunoaşterea deficitară a limbii române. Întrebată de un realizator despre “copiii bipezi”, ea i-a confundat cu cerşetorii, spunând că “majoritatea bipezilor din Oradea provin din alte localităţi” şi că pe străzile din Oradea mai pot fi găsiţi doar “câţiva”, pentru că Poliţia Comunitară i-a ridicat pe ceilalţi. Mai mult, Rozalia Biro, care este mama a doi copii, a spus că nu are “niciun biped in familie”.

Similar Posts