Dacă eşti un băutor de cafea căruia îi place să adauge lapte condensat sau frişcă în cafeaua de dimineaţă, află că acest lucru are efecte negative asupra sănătăţii tale. De cele mai multe ori frişca sau laptele pe care le cumpărăm din magazine şi le folosim la cafea sunt un amestec de produse chimice, uleiuri, zaharuri, și produse lactate.
Photo credit: TerryJohnston / Foter / CC BY
Producătorii, pentru a avea un cost cât mai mic, înlocuiesc crema şi zaharurile naturale cu ingrediente procesate, cum ar fi uleiuri vegetale, îndulcitori chimici și aditivi suplimentari. Astfel că ingredientele principale care se găsesc în aceste produse îți pot afecta grav sănătatea.
Iată câteva dintre acestea şi efectele lor negative:
Zahărul prelucrat: hrănește celulele canceroase, declanşează creşterea în greutate, şi promovează îmbătrânirea prematură. Deoarece zahărul prelucrat nu oferă nici un beneficiu de sănătate, corpul tău are tendinţa de a împrumuta potasiu, magneziu, sodiu și calciu din celulele sănătoase ale corpului într-un efort de a contracara efectele zahărului.
Uleiul vegetal: provocă boli de inimă, diabet şi alte condiţii degenerative cronice. Hidrogenarea celulelor duce la creșterea ratelor de atac de cord, la disfuncții sexuale, scăderea sistemului imunitar, apariția cancerului, diabetului şi a obezităţii.
Siropul de porumb: este un tip de zahăr realizat din amidon de porumb. Acesta este o soluție chimică industrială cu proprietăți foarte corozive, care este de asemenea, utilizat la fabricarea materialelor plastice.
Cazeinatul de sodiu: (un derivat de lapte)- este denumirea chimică pentru o proteină care se găseşte în lapte şi care este adăugată în aceste produse pentru a albi compoziţia. De asemenea, este utilizat în vopsele și materiale plastice. Este asociat cu alergii, afecţiuni neurologice și reacții autoimune, cum ar fi diabetul cu debut juvenil de tip 1.
Difosfat de potasiu: reacţionează ca un stabilizator pentru a preveni coagularea din produse. Acesta poate provocă:
1. Pneumonie 2. Insuficiența renală acută 3. Greaţă şi vărsături 4. Diaree
5. Astenie (slăbiciune)
Recomandat ar fi să consumi cafea neagră, însă dacă nu o agreezi atunci asigură-te că vei folosi doar frişcă sau lapte natural.