Durerile de umar. Cum scapi de ele?

Durerile de umar. Cum scapi de ele?

author
2 minutes, 38 seconds Read

Foarte multi oameni lucreaza stand ore intregi la birou. Din pacate, pozitia corpului pe scaun poate provoca o multime de neplaceri, inclusiv dureri de umeri care adeseori ajung sa fie insuportabile.

Cel mai adesea, durerile de umeri apar din cauza pozitiei incorecte pe scaun, motiv pentru care persoanele care se prezinta frecvent la medic sunt cei care lucreaza la computer, vorbesc frecvent la telefon din pozitia de sezut sau isi petrec foarte mult timp in fata televizorului.  Alaturi de durerile de umeri pot aparea si dureri in zona spatelui sau a gatului.

Cum pot fi eliminate durerile de umeri?

Daca vrei sa elimini durerile aparute in zona umerilor trebuie sa respecti o serie de reguli, mai ales daca obisnuiesti sa stai zilnic cateva ore pe scaun:

  1. Introdu in rutina zilnica exercitii de respiratie si stretching. Stretching-ul, exercitiile fizice si exercitiile de respiratie pe care le faci chiar in timp ce lucrezi pot fi de foarte mare ajutor. Daca nu te poti ridica de pe scaun in timpul orelor de munca, poti lua pauze de cate un minut in care sa iti intinzi spatele pe spatar, sa iti relaxezi bratele si sa inspiri adanc ridicand din umeri.
  2. Asigura-te ca ai o pozitie de lucru corecta! Este foarte important sa ai o pozitie corecta si de cele mai multe ori, o poti obtine prin rearanjarea spatiului de lucru: reglarea inaltimii biroului, reglarea inaltimii scaunului si folosirea unor casti pentru telefon, in locul tinerii acestuia la ureche cu mana.
  3. Schimba-ti cat mai des pozitia! Daca stai intr-o pozitie fixa de-a lungul orelor de lucru poti ajunge sa ai dureri destul de mari. Este bine sa iti schimbi frecvent pozitia pe parcursul zilei si sa revii tot timpul la postura corecta. Daca ai posibilitatea, este bine ca o data la cateva zeci de minute sa te ridici si sa faci cativa pasi;
  4. Schimba-ti scaunul si biroul! Daca ai un scaun invechit si un birou fix, poti lua in considerare achizitia unui birou reglabil pe inaltime ( acesta iti va permite sa stai in n picioare in timp ce lucrezi) si un scaun mai confortabil, care iti sustine foarte bine corpul.
  5. Mergi la medicul ortoped! Durerile de umar pot ascunde probleme musculare date de pozitie sau pot ascunde probleme mai grave, cum ar fi artroza de umar. Daca ai dureri care refuza sa treaca, indiferent de miscarile pe care le faci si de pozitia pe care o ai la birou, este bine sa mergi la un specialist ortoped care poate evalua mobilitatea umarului, poate solicita radiografii sau RMN si poate recomanda diverse variante de tratament, inclusiv injectii intraarticulare ce au efecte antiinflamatoare si lubrifiaza articulatia.

Ce alte cauze pot duce la aparitia durerii de umar?

Cel mai adesea, durerile de umar apar din cauza pozitiei la birou, artritei sau aparitiei diverselor inflamatii la tendon. Exista o multime de alte cauza (mult mai putin intalnite) care dau dureri in aceasta zona a corpului, cum ar fi bursita, tendinita, aparitia diverselor infectii sau chiar boli cardiovasculare, respiratorii si digestive. Tocmai de aceea, orice durere ar trebui sa te trimita la un specialist pentru investigatii.

mai multe informatii puteti afla de la specialiștii Centrului Medical Misca

 

Similar Posts