Logic Light

Corpurile de iluminat moderne cu LED – rol funcțional și decorativ

author
3 minutes, 28 seconds Read

Când au fost introduse pentru prima dată, LED-urile au fost considerate mai scumpe decât becurile cu incandescență. Cu toate acestea, de atunci au devenit mai puțin costisitoare și acum sunt considerate o opțiune mai bună atât pentru mediu, cât și pentru portofelul dumneavoastră.

Becurile cu LED utilizează mai puțină energie decât becurile tradiționale cu incandescență, ceea ce înseamnă că produc mai puține emisii de CO2. De asemenea, acestea durează mai mult decât majoritatea celorlalte tipuri de becuri, ceea ce înseamnă că trebuie să se facă mai puține înlocuiri în timp. Acest lucru ajută la menținerea deșeurilor în afara gropilor de gunoi și reduce cantitatea de resurse necesare pentru fabricarea de becuri noi atunci când cele vechi se sparg sau se ard.

Pe lângă faptul că sunt mai bune pentru mediu, luminile cu LED sunt, de asemenea, mult mai sigure decât soluțiile de iluminat tradiționale, deoarece nu conțin mercur sau alte substanțe toxice care pot provoca daune dacă sunt eliberate în mediu în timpul proceselor de fabricație sau de eliminare.

LED-urile înlocuiesc rapid alte tipuri de soluții de iluminat în jurul locuințelor, întreprinderilor, școlilor și altor locuri în care oamenii își petrec timpul în fiecare zi (cum ar fi spitalele).

Decideți ce tip de aspect doriți

Dacă doriți un aspect elegant și modern, atunci poate doriți să luați în considerare instalarea unor corpuri de iluminat subțiri, realizate din metal. Aceste tipuri de corpuri de iluminat vor emite mai multă lumină decât cele tradiționale, dar nu vor avea un impact atât de mare asupra stilului camerei dvs.

Dacă preferați să aveți ceva care să dea caracter camerei dvs., atunci luați în considerare o lustră led rotundă sau a altor tipuri de corpuri de iluminat ornamentate. Dacă alegi această cale, atunci încearcă să nu exagerezi – nu vrei ca camera ta să arate ca un bal disco!

Dacă sunteți în căutarea unei modalități de a vă face apartamentul să se simtă mai mult ca o casă, corpurile de iluminat cu LED sunt o modalitate excelentă de a face acest lucru. Le puteți găsi în toate formele, mărimile și stilurile – și pot fi folosite într-o varietate de moduri.

Unde doriți să le amplasați?

În continuare, luați în considerare amplasarea luminilor în apartamentul dumneavoastră: ar trebui să fie pe tavan? Sub mese? În colțuri? Răspunsul depinde de tine! Dar nu uitați că, dacă le doriți deasupra capului, atunci tavanul dvs. ar trebui să aibă cel puțin 2,5 metri înălțime, astfel încât înălțimea lor să nu blocheze din vedere nimic important (cum ar fi televizorul). Folosiți diferite tipuri de corpuri de iluminat împreună, astfel încât să se completeze reciproc, în loc să concureze unul cu celălalt – de exemplu, dacă aveți un corp de iluminat suspendat, dar doriți, de asemenea, câteva spoturi sub el pe podea, atunci încercați să le folosiți pe amândouă împreună, astfel încât să pară un tot.

În cele din urmă, gândiți-vă la ce fel de becuri sau cristale vor intra în aceste lămpi. Este mai tradițional pentru candelabre de cristal? Sau LED-urile se potrivesc mai bine în decorul modern? Alegerea vă aparține!

Există două opțiuni principale: iluminatul pe șine și luminile suspendate. Iluminatul pe șine este excelent dacă aveți mult spațiu care trebuie iluminat sau dacă doriți ceva modern și elegant. Luminile suspendate sunt perfecte pentru spațiile mai mici, deoarece pot fi atârnate de tavan și oferă exact cantitatea potrivită de lumină.

Dacă doriți să adăugați ceva în plus, încercați să plasați lumini LED în spatele oglinzilor sau al vaselor de sticlă pline cu flori (sau orice altceva!). Acest lucru va crea o strălucire ambientală care adaugă ambianță fără a fi prea dură pentru ochii dvs. după ore de studiu sau de lucru la proiecte.

Similar Posts