După ce ne preparam câte o omletă aruncăm ouăle, însă nu ştim că aruncăm una din părţile cele mai sănătoase din ou. Este vorba despre cojile de ou.
Deşi ai putea să crezi că acestea nu sunt mai mult decât nişte reziduri menajere, ştiai că coaja oului este formată în proporţie de 90 % din calciu?
Necesarul zilnic de calciu pentru un om sănătos este de la 1000 mg la 1500 mg/zi, în timp ce din produsele alimentare, consumăm în medie 500 mg.
Tocmai de aceea pudra obţinută din cojile de ou este vitală pentru organism. Şi mai mult de atât este naturală ne mai fiind nevoie să consumaţi vitamine sintetice.
Poate nu o să îţi vină să crezi dar nu este nevoie decât de o jumătate de linguriță de pudră pentru a asigura 90 % din necesarul zilnic de calciu.
Tot ce trebuie să faci este să iei cojile de ouă şi să le speli bine sub un jet de apă rece.
Pune-le apoi să fiarbă 10 minute în apă fierbinte.
Scoate cojile de ou şi întinde-le pe o tavă şi introdu-le în cuptorul încins pentru 15 minute.
După ce le scoţi vei vedea că sunt crocante, numai bune să le bagi în blender după ce se răcesc pentru a face pudra propriu- zisă.
O jumătate de linguriţă de pudră de ou este echivalentă a 400 de grame de calciu.
Pudra poate fi consumată ca atare sau cu apă.
Foloseşte şi tu această pudră de calciu naturală şi o să îi vezi efectele în scurt timp.