Diferenta dintre design responsiv si design prietenos cu dispozitivele mobile

Diferenta dintre design responsiv si design prietenos cu dispozitivele mobile

author
2 minutes, 52 seconds Read

Exista doua optiuni de baza atunci cand decideti cum doriti sa arate site-ul dvs. pe dispozitivele mici (telefoane mobile si phablete): design web responsive sau design prietenos cu dispozitivele mobile. In timp ce unii oameni cred ca acestea doua sunt acelasi lucru, de fapt, nu sunt. Deci, cine este cine?

Site-ul web receptiv se modifica in functie de dimensiunea ecranului. Utilizeaza o grila dinamica, imagini receptive si tipografie pentru a se adapta perfect la orice rezolutie pe care se doreste a fi afisat. Se adapteaza cu gratie continutului la fiecare modificare a dimensiunii ecranului. Daca accesezi web design Constanta, vei descoperi care sunt cele mai importante servicii pentru crearea unui site de succes.

Designul prietenos cu dispozitivele mobile functioneaza in acelasi mod, indiferent de dispozitiv: pur si simplu nu se schimba. Mai simplu spus, este o versiune mobila a site-ului web. Desi ramane relativ neutru fata de modificarile dimensiunii ecranului, are totusi cateva beneficii semnificative fata de designul receptiv. In primul rand, un site web prietenos cu dispozitivele mobile este creat avand in vedere utilizatorii de dispozitive mobile. Inseamna ca ofera cea mai buna experienta de utilizare, tinand cont chiar si de cele mai mici detalii. De exemplu, are o navigare care este „folositoare”, butoane si linkuri care sunt usor de accesat, grafica de calitate, design neaglomerat, cu mai putine functii etc.

Deci, pe care sa il alegem?

Ei bine, totul depinde de marca dvs., de piata tinta si, cel mai important, de obiectivele de marketing. Raspundeti la aceste trei intrebari esentiale pentru a obtine cateva indicii despre directie:

  1. Care este scopul site-ului dvs.? Acest lucru ajuta la definirea informatiilor esentiale si a informatiilor care pot fi eliminate pentru a oferi acces rapid la detalii cruciale si trebuie comunicat echipei care se ocupa de realizare website.
  2. Ce vor face vizitatorii pe site-ul dvs.? Acest lucru va ajuta sa definiti ce functionalitate este vitala si cum sa o faceti usor accesibila pe fiecare dimensiune de ecran.
  3. Ce dispozitive utilizeaza piata dvs. tinta de cele mai multe ori? Acest lucru va ajuta sa va concentrati pe versiunea cea mai vizualizata si ofera cea mai buna experienta de utilizare pentru clienti.

In cele din urma, retineti ca site-ul dvs. ar trebui sa va conduca vizitatorii intr-o calatorie lina, fara frictiuni, valoroasa si placuta. Daca aceasta calatorie vizeaza in principal publicul de pe web-ul mobil, atunci designul prietenos pentru dispozitive mobile este optiunea ta. Cu toate acestea, daca va adresati unui public larg de pe diverse dispozitive, atunci designul responsive este singura optiune.

Sisteme Grid

Daca va place sa codificati sau sa creati totul de la zero controland fiecare etapa de dezvoltare, atunci sistemele de retea receptive ar putea fi potrivite. Au deja tot ce ai putea avea nevoie: containere, coloane, randuri, clase pentru ordonare, aranjare si imbricare, cateva stiluri de baza care se adapteaza fara probleme la dimensiunile ecranului datorita interogarilor media si a unei game de puncte de intrerupere populare. De regula, dezvoltatorii le folosesc ca o baza solida pentru a construi.

Exista o duzina de sisteme de retea receptive: unele sunt simple si primitive, in timp ce altele sunt complexe si atotcuprinzatoare. Cel mai notabil reprezentant al acestei directii este, desigur, Bootstrap. Este actualizat in mod regulat pentru a utiliza cele mai bune caracteristici ale tehnologiilor moderne. Pana acum, ofera o retea flexbox pentru dispozitive mobile pentru a construi machete de toate formele si dimensiunile si o duzina de utilitati si active utile care fac codarea placuta.

Similar Posts