A găsit 3000 de euro într-un coș de gunoi. Gestul său a sensibilizat o țară întreagă

A găsit 3000 de euro într-un coș de gunoi. Gestul său a sensibilizat o țară întreagă

author
1 minute, 42 seconds Read

Un român angajat al unei companii de reciclare a gunoiului din capitala Irlandei a găsit într-un container aproape 3.000 de euro, pe care i-a înapoiat persoanei căreia îi aparţineau.

A găsit 3000 de euro într-un coș de gunoi. Gestul său a sensibilizat o țară întreagă

Radu Hajdu un tânăr de 30 de ani din Roman, angajat al unei firme de salubritate din Dublin, Irlanda, a găsit aproape 3000 de euro într-un container în timp ce recicla gunoiul.Radu a predat banii şefului său, aceştia ajungând în cele din urmă la proprietarul de drept.

Chiar dacă tentația păstrării banilor era mare pentru oricine, Radu nu s-a pierdut cu firea și a decis că este mult mai potrivit să restutuie banii găsiți.

Proprietarul banilor a declarat ca nefericitul eveniment s-a petrecut în momentul în care făcea curat în casă, și din neștiință a aruncat la gunoi cutia cu bani.

Banii aparţineau unei femei care închiriase un container de la compania de reciclare la care lucra românul, pentru a face curat în casa tatălui ei din Dublin.

În iureşul aruncării lucrurilor inutile pe care bătrânii le depozitează în casă, femeia a aruncat şi o cutie care conţinea suma de 2.775 de euro, cel mai probabil bani strânşi de tatăl femeii.

“M-au sunat cei de la firmă să-mi returneze banii şi aproape că nu îmi venea să cred. Nu aş fi ştiut niciodată de existenţa lor”, a spus femeia pentru publicaţia irlandeză Irish Independent.

Șefii lui Radu au sunat-o pe fericita moştenitoare şi i-au spus ce a aruncat la gunoi. Bucuroasă că a găsit banii, femeia a vrut să-l cunoască pe binefăcătorul ei.

Tânărul a adus bucurie femeii, mai ales că aceasta trecea printr-un moment dificil, îşi pierduse tatăl recent.

Femeia i-a mulţumit lui Radu, oferindu-i o sumă de bani, drept recompensă pentru gestul său.

Cuvinte de laudă au avut şi şefii lui Radu, care l-au caracterizat ca fiind “un tip muncitor şi cinstit”.

Similar Posts