2066404

Decoratiuni de Craciun: Cum sa facem globuri din hartie – ShareThis

author
2 minutes, 35 seconds Read

admin Noi 27, 2013

8101

Am o prietena, care este foarte pasionata de ornamentele de Craciun realizate manual. Am rugat-o sa-mi impartaseasca si mie, daca nu este un secret, tehnica realizarii unor astfel de decoratiuni. Bineinteles ca a acceptat cu cea mai mare placere, si la randul meu imi face o reala placere de a imparti cu voi bucuria realizarii unor decoratiuni, care probabil ii vor incanta pe musafirii ce vor trece pragurile caselor voastre.

2066404

Iata asadar cum putem face un glob de trandafir pentru Craciun cu un diametru de 8 cm

Este vorba despre un trandafir din hartie creponata cu sclipici. Desi e un proces care necesita timp indelungat, rezultatul final merită efortul.

Ai nevoie de: glob de polistiren expandat cu diametru de 8 cm, hartie creponata albastru turcoaz, margele turcoaz de 8mm, panglica subtire de satin de 0,5 mm, sclipici turcoaz, si lipici.

5766020

Taie o bucata de aproximativ 20 cm din panglica de satin si indoaie-o in doua. In globul de polistiren fa o gaura, in care pune lipici, iar capetele de la panglica de satin introdu-le in gaura cu lipici.

2645077

Din hartia creponata taie fasii de 4 cm. Desfa fasiile si indoaie-le usor in doua.

3596062

Capatul hartiei pliate infasoara-l de 2, 3 ori, partea hartiei care se afla in mana dreapta rasuceste-o usor, in timp ce o infasori in jurul hartiei din mana stanga. Intre timp mai pune cate o picatura de adeziv sa fixezi hartia creponata, ca floarea sa nu se desfaca.

2417993

Rasuceste hartia creponata pana obtii o floare (un trandafir) de 2/2.5 cm. Taie excesul de hartie, capatul hartiei pliaza-l sub floare si fixeaza-l cu lipici. Taie “tulpina” trandafirului, dar cu atentie ca floarea sa nu se desfaca, daca totusi se intampla acest lucru, fixeaza-l cu lipici. Pentru un glob de 8 cm diametru, e nevoie de aproximativ 60-65 bucati de trandafir.

5582699

In centrul trandafirului pune lipici si presara-l cu praf de sclipici turcoaz. Pune-l deoparte si se astepta pana se usuca.

2763448

Florile uscate lipeste-le pe globul de polistiren, cat mai aproape una langa cealalta sa nu ramana spatii mari intre ele.

5411627

Cand ai lipit toate florile, intre flori poti lipi margele si o fundita facuta din restul panglicii de satin.

5411627

Idee: Globul de polistiren se poate vopsi, in cazul in care raman spatii mai mari intre flori. Se poate face si fara panglica de satin, ca si decoratiune de masa, dar atunci este mai frumos ca globurile sa fie de dimensiuni diferite.

Daca te-am convins sa faci astfel de decoratiuni, poate imi areti si mie munca ta! Cu siguranta va iesi ceva exceptional. Spor la lucru!

Decoratiuni de Craciun: Cum sa facem globuri din hartie - ShareThisAurora – Dec 30, 2017

Un filmuleţ care a circulat zilele trecute pe internet în care un bărbat deghizat în Moş Nicolae ameninţă şi umileşte un băieţel în…

Decoratiuni de Craciun: Cum sa facem globuri din hartie - ShareThisAurora – Dec 30, 2017

După moda „sprâncenelor ondulate” o altă tendinţă cel puţin la fel de bizară, dar măcar în acord cu sărbătorile tinde să cucerească internetul.…

Decoratiuni de Craciun: Cum sa facem globuri din hartie - ShareThisAurora – Dec 30, 2017

Săptămâna trecută un filmuleţ cu un băietele din Keaton Jones un băieţel din Knoxville devenea viral. Băiatul era hărțuit la şcoală de către…

Similar Posts