„Luati loc, vă rog!…Copilul dumneavoastră are cancer!”- acestea sunt cuvintele pe care nu vei vrea să le auzi niciodată într-un spital – ShareThis

author
4 minutes, 43 seconds Read

Opt din zece copii diagnosticați cu cancer reușesc să se vindece. Acum 20 de ani lucrurile erau diferite: medicina reușea să salveze numai doi din zece. Statisticile vorbesc despre progresul în medicină, dar nu spun nimic despre urmele pe care cancerul le lasă pe trupul și în sufletul copiiilor, nici despre rolul pe care familia și prietenii îl joacă în lupta lor cu boala și în refacerea de după.

Pentru copil și pentru familia lui cancerul înseamnă o schimbare radicală a stilului de viață. Prioritatea numarul 1 devine supraviețuirea, toate celelalte trec în plan secund. Copiii petrec multe ore în cabinetele medicale, fac diverse analize, lipsesc de la școală sau de la alte evenimente cu prietenii și familia.

MagiCAMP încearcă să le dea înapoi din ceea ce le-a fost luat. Adică multă joacă. Joacă la greu – așa cum spune și motto-ul nostru. Joacă luată în modul cel mai serios, pusă la cale împreună cu medici oncologi, pediatri, psihologi specializați, entertaineri de top. Joacă într-un loc de vis, încărcat de toata magia taberelor trecute și pregatit pentru taberele și mai grozave ce vor urma. Joacă discret supravegheată de medici și personal de specialitate.

Astfel a luat naștere campania MAGICHOME.

Este vorba despre o campanie de strângere de fonduri prin SMS pentru finalizarea unui centru care va oferi gratuit cazare şi mese calde familiilor cu copii bolnavi de cancer, care fac tratament departe de casă.

Vedete, voluntari şi oameni obişnuiţi vor sta non-stop până când se vor strânge fondurile, pe un scaun într-un salon de spital improvizat, creat într-o galerie de artă din centrul Bucureştiului.

Oana Pellea, Marius Manole, Andreea Esca şi Antonia au fost primele vedete care au stat pe acest scaun. Donaţiile de câte 2 euro pe lună se fac printr-un SMS la numărul 8844, cu cuvântul MAGIC.

Melania Medeleanu, unul din iniţiatorii proiectului: Am pornit în urmă cu patru ani, ca o tabără pentru copii cu afecţiuni oncologice. Din poveştile lor am aflat că, uneori, copiii nu ajung la tratament sau ajung prea târziu şi aşa s-a născut MagicHome – refugiul parinţilor. Credem noi că este dintre proiectele acelea care pot să schimbe vieţi.

#PentruMagicHOME – stam toți pe scaun, zi de zi, până vom stra…

Părinții copiilor bolnavi de cancer locuiesc luni întregi pe un scaun de spital. Tot pe un scaun stăm și noi, zi de zi, până vom strânge 100.000 de SMS-uri, necesare finalizării MagicHOME, Refugiul Părinților de lângă cel mai mare spital oncologic din România. Ei au fost primii, ascultați-i cu volumul pornit și susțineți și voi cauza, distribuind acest clip, programându-vă pentru a sta pe scaun sau donând 2 euro lunar prin SMS la 8844.
#PentruMagicHome -> www.pentrumagichome.ro

***
Mulțumirile merg către: Oana Pellea, Antonia, Marius Manole, Pavel Bartos, Amalia Enache Oficial, Anca Serea OfficialPage, Mikey Haș, Printesa urbana, Mihai Dobrovolschi, Maria Raducanu, Mircea Tiberian.

Posted by Magichome on 3 Noiembrie 2017

Imaginile cu scriitorul și filosoful Mihai Şora stând pe scaunul părinţilor a devenit virală pe rețeaua de socializare. „Închipuiți-vă ce înseamnă să stai la căpătâiul copilului tău bolnav de cancer. Părintele acesta care vine din provincie are nevoie de un adăpost. 8844 : MAGIC”, a scris Mihai Şora pe pagina sa de Facebook.

Melania Medeleanu, preşedintele Asociaţiei MagiCAMP, a postat, de asemenea, pe rețeaua de socializare, o poza cu Mihai Şora.

„100 de ani. Omul acesta care privește viața în ochi de mai bine de un veac se așaza acum pe scaun. Noi mai avem până la 100. De mii de sms-uri. Abia atunci ne vom ridica de pe scaun. Domnul Mihai Șora, minunatul DOMN Șora, în sprijinul părinților care stau pe scaun de prea multă vreme, lângă patul copilului lor. Eu tac. De unde să mai scoți cuvinte? Doar telefonul: MAGIC la 8844 , pentru MagicHome, refugiul părinților. Multumim, domnule Șora! Vă mulțumim vouă, fiecăruia dintre cei care, în tăcere, faceți atâta bine!”, a scris Melania Medeleanu.

8844 : MAGIC

Închipuiți-vă ce înseamnă să stai la căpătâiul copilului tău bolnav de cancer. Părintele acesta care vine din provincie are nevoie de un adăpost. 8844 : MAGIC. ____ Mulțumiri întregii echipe de la Magichome.

Mulțumiri dumneavoastră, dragi prieteni donatori.

Posted by Mihai ȘORA on 5 Noiembrie 2017

Dacă treceți de azi încolo pe strada C.A. Rosetti 2-4 din Bucuresti, prin fața Galeriei Galateca, veți vedea, în vitrină, un scaun. Scaunul acela nu va fi niciodată liber. Pe el va fi o persoană cunoscută sau un om obisnuit. Ce contează este să știți că Omul acela a luat locul unui parinte de copil bolnav. In camera amenajată în Galeria Galateca din centrul Bucureștiului este doar un pat un scaun. Un scaun pe care cine dorește, să simtă ce poate fi în sufletul unui părinte care își vede copilul intins pe un pat de spital cu o boală incurabilă, poate să-l ocupe preț de câteva minute înscriindu-se AICI. În cameră pe perete este proiectat gândul unui părinte care luptă pentru viața copilului său într-un spital adevărat. „Nu mă ridic de aici până nu se ridică el”.

Cum poți ajuta și tu?
Trimite cuvântul MAGIC prin SMS la 8844 și donează 2 euro/lună. Sau dacă vrei mai multe detalii poți să le găsești aici.

Îți multumesc pentru implicare!

Similar Posts