De ce sunt avatajoase cardurile de credit WIZZAIR-BANCPOST

De ce sunt avatajoase cardurile de credit WIZZAIR-BANCPOST

author
4 minutes, 53 seconds Read

Astăzi m-a sunat la telefon o domnișoară simpatică la voce, genul acela care încearcă să te convingă neapărat să-ți cumperi ceva de la teleshopping.

8035790

Nu încerca să-mi vândă răzătoarea Borner sau mai știu eu ce leac pentru dureri de spate. S-a recomandat ca fiind de la compania WIZZ AIR, și a încercat să-mi prezinte, noul card de credit pe care Bancpost împreună cu cunoscuta firmă low-cost l-au lansat recent.

Eu sunt destul de reticent când vine vorba despre astfel de carduri, mai ales că acesta este un card de credit, pentru simplul motiv că nu îmi place să mă bag în datorii, și să fiu dator unei bănci. Poate din politețe, am lăsat-o să-și spună povestea și să încerce să mă convingă să-mi fac un astfel de card. Într-un final i-am răspuns că urmează să analizez în detaliu ce implică un astfel de card, și să cântăresc cu atenție ce avantaje și mai ales ce dezavantaje pot avea din încheierea unui astfel de contract cu banca.

Prin acest articol, departe de mine gândul să fac reclamă băncii, sau companiei aeriene. Nu am nici un avantaj din asta, nu e un articol plătit, nu-mi oferă WIZZAIR nici măcar o călătorie gratuită pentru acest articol. Și nici bancă vreo reducere la dobândă.

Este un articol pe care l-am scris, cu scopul de a informa lumea, pentru că am citit cu atenție tot ce am găsit despre acest card, și mie mi se pare un card avantajos mai ales dacă ești un client al companiei aeriene WIZZAIR, și zbori măcar de 2 ori pe an cu această companie.

Dar să-ți spun despre ce este vorba:

Este un card de credit co-branded WIZZAIR-BANCPOST cu un sistem special de marketing-fidelizare.

Este un card accesibil oricui are un loc de muncă, și un salariu minim de 500 de lei (aceasta fiind limita minimă acceptată de bancă).

Este un card premium de la Mastercard – un card Mastercard World, un card exclusivist ca și concept făcând parte din categoria Mastercard Elite, care îți oferă pe lângă reduceri și promoții exclusive la comercianți, și posibilitatea de a avea acces gratuit în zona Mastercard Business Lounge, momentan doar pe aeroportul din Otopeni și Viena (dar acestea după cum mi-a spus domnișoară se vor extinde), o intrare în această zonă fără un astfel de card taxându-se cu câteva zeci de euro.

De ce consider eu că este avantajos pentru mine un astfel de card?

În primul rând din cauza sistemului de fidelizare. Dacă folosești cardul la diferite cumpărături primești înapoi 2% din suma cheltuită, sub formă de puncte pe care le poți converti apoi în credit pe contul tău de WIZZAIR. Iar dacă cumperi bilete de avion cu acest card, primești înapoi 4% din suma cheltuită. Odată cu primele bilete cumpărate vei primi și un bonus de 25 lei/an. Automat ce ai acest card, primești acces gratuit în WIZZ Discount Club, care îți permite să cumperi bilete la prețuri reduse, având permanent o reducere de 90 de lei/persoană la toate călătoriile dus-întors. Pentru a deveni membru în acest Club taxa anuală este de 135 lei, fără acest tip de card. Și ce e mai frumos, este faptul că poți cumpăra pentru încă 9 persoane bilete la preț redus!

Desigur aceste avantaje sunt dacă ești o persoană, căreia îi place să călătorească, și folosești WIZZAIR, măcar de 2 ori pe an.

Pentru că îți spuneam că e de fapt un card de credit, ai posibilitatea să-l folosești la diferite cumpărături având o perioadă de grație de până la 55 de zile. Știu că este o problemă cu înțelegerea acestei perioade de aceea încerc să-ți explic acest lucru cât mai simplu.

De exemplu:

În data de 14.03 cumperi un produs cu plata integrală. Următorul extras unde se înregistrează tranzacția din 14.03 se va emite în data de 13.04, cu scadență în data de 08.05 (după 18 zile de la data emiterii). Dacă se achita integral soldul final aferent extrasului de cont emis în data de 13.04, până la data de 08.05, nu ți se va percepe nicio dobândă și beneficiezi astfel de cele 55 de zile perioadă de grație.

În data de 12.04 cumperi un produs cu plata integrală, cu o zi înainte de emiterea extrasului de cont aferent lunii (13.04). Tranzacția efectuată în data de 12.04 va fi evidențiată în extrasul de cont emis în data de 13.04, fiind astfel necesar a fi achitată până la data de 08.05, pentru a beneficia de perioada de grație și, în acest caz, perioada de grație va fi doar de 26 zile.

Taxa de emitere a acestui card este ZERO, iar taxa de întreținere anuală este de 45 lei, o sumă zic eu mică, pentru tipul acesta de card Business (în comparație cu un card similar emis de Raiffeisen Bank unde taxa de administrare anuală este de 500 lei!), sumă pe care o poți acoperi din bonusurile pe care le primești în urma cumpărăturilor efectuate.

La ce trebuie să fii atent dacă optezi pentru un astfel de card este să returnezi banii pe care i-ai folosit înainte de data scadenta și nu vei avea decât de câștigat de pe urma acestui card.

Sincer eu voi opta pentru un astfel de card, care mi se pare cel puțin mie, avantajos, mai ales prin prisma faptului că îmi conferă gratuitate în WIZZ Discount Club, pentru care eu plătesc în fiecare an 135 lei.

Tu ce părere ai? Ți-ar fi folositor sau nu?

Similar Posts