Lacul Cinciș din Hunedoara, frumos şi misterios în același timp

author
1 minute, 26 seconds Read

Lacul Cinciș este situat la 8 km de municipiul Hunedoara, în drumul spre Topliţa. Lacul Cinciș impresionează turiştii printr-o frumuseţe rară.

Lacul Cinciș este situat în Munţii Poiana Ruscă, la circa 10 km de municipiul Hunedoara, într-o zonă pitorească, specială, care atrage mii de turişti. Ea acoperă o suprafață de 867 ha și este situat în vatra satului care poartă acelaşi nume. Un sat din apropiere vechi de mai bine de 800 de ani a fost înghițit de ape pentru totdeauna.

Atunci când nivelul apei este scăzut, în lac poate fi văzută încă crucea bisericii care a fost înghiţită de apă.

Misterios și frumos, acest lac te cucereşte iremediabil. Dacă vrei să te bronzezi, să te bălăcești, sau pur şi simplu să leneveşti în natură, acesta este locul ideal.

Satul Cinciș datează din 1300, numele localității a fost aparent dat de cei cinci băieţi care au fondat satul, făcând aici cinci case. Există o poveste care spune că cei cinci fondatori (bunicul, fiul şi trei nepoţi) erau luptători curajoşi, care au salvat regele din mânia tătarilor, și ca răsplată, au primit în schimb plaiul Cinciș.

Faptul că apele lacului au înghițit satul Cinciș, două biserici și cimitire monahale, a dat naștere la multe legendele. Una dintre ele este aceea că acesta ar fi bântuit.

S-a ajuns la concluzia asta pentru că, animalele nu se apropie de apă iar noaptea spiritele celor înecaţi se ridică deasupra apei căutându-şi casele pierdute.

De asemenea, sunt multe furtuni care au loc doar în mijlocul apei, un fenomen pe care localnicii îl privesc îngroziţi.

Similar Posts