Ştim cu toţii cât timp îţi consumă curăţatul aragazului şi al cuptorului. Petele de grăsime nu ies întotdeauna şi mai trebuie să foloseşti şi o mulţime de detergenţi pentru a-l curăţa eficient.
Dar dacă ţi-am spune că se poate curăţa foarte simplu cu ajutorul unor mici secrete şi fără a folosi produse chimice?
Iată cum poţi să te foloseşti de produse naturale pentru a obţine acelaşi rezultat ca şi când ai folosi produse scumpe.
Pentru a curăţa grătarul aragazului de uleiul ars şi de resturile de mâncare de pe el tot ce trebuie să faci este să îl introduci într-o pungă care se închide ermetic, să torni puţin amoniac în pungă şi apoi să sigilezi.
Se lasă aşa peste noapte, iar a doua zi se va freca cu detergent de vase pentru a îndepărta resturile.
Cuptorul se curăţă cu ajutorul unei paste de bicarbonat de sodiu şi apă, pe care o aplici în întreg cuptorul, pe rafturi, tăvi şi pereţi. Se lasă să acţioneze peste noapte şi se curăţă cu un burete aspru.
Pentru un cuptor foarte murdar, plin de arsură poţi încerca şi această pastă organică.
Amestecă într-un recipient cu pulverizator apă şi oţet de vin alb sau de mere (puteţi adăuga şi bicarbonat) în părţi egale şi aplică uniform în cuptorul care trebuie încins dinainte la foc minim.
După ce ai pulverizat soluţia, aruncă sare peste zonele unde cuptorul este ars sau unde sunt pete de grăsime şi resturi. Închide focul şi lasă soluţia şi sărea să acţioneze. Când totul s-a răcit şi uscat, curăţă cu un burete aspru.
Mai poţi încerca şi următorul amestec format dintr-o 1/2 ceaşcă de bicarbonat de sodiu cu o ¼ ceaşcă de detergent de vase şi apă până se obţine o pastă groasă. Acoperă suprafaţa interioară a cuptorului cu acest amestec şi lasă-l să acţioneze câteva ore.
Cu ajutorul unui pulverizator cu apă umezeşte pasta din când în când, ca să nu se usuce, iar la sfârşit foloseşte un prosop uscat ca să ştergi amestecul. Clăteşte dacă este cazul.
Vezi ce simplu şi eficient este?