duminică, mai 29, 2022

Exfolierea pielii este importantă. Iată cum o poţi face acasă

Date:

Share:

Exfolierea pielii ar trebui să fie o rutină zilnică. Un bun exfoliant poate preveni apariţia punctelor negre, îmbătrânirii pielii, înlătură machiajul şi îndepărtează pielea uscată.

Exfolierea pielii este importantă. Iată cum o poţi face acasă

Data viitoare când eşti gata pentru un tratament facial, încearcă să faci un exfoliant acasă. Astfel vei economisi bani, iar cu puţină practică vei putea alege ingredientele pentru a obţine un exfoliant unic, perfect pentru pielea ta.

Însă dacă ai acnee activă ar fi mai bine să nu foloseşti un astfel de produs.

„Dacă aveți acnee activă sau suferiţi de acnee rozacee, atunci nu trebuie să utilizați un exfoliant pe faţa deoarece poate agrava problema pielii.” relatează dermatologul Dr. Apratim Goel.

Iată câteva exfoliante făcute în casă care îţi vor întreţine pielea

Portocală, ovăz şi miere
Combină coajă de portocală rasă și ovăz în cantităţi egale, două linguri fiecare, amestecă ulterior cu o lingură de miere. Reglează consistenţa cu puţină apă până când devine o pastă groasă dar aplicabilă. Aplicați pe pielea curată cu mișcări circulare. Lasă-l să stea pe faţă pentru câteva minute și apoi clătiți bine.

Zahăr, levănţică şi cafea
Poţi folosi cafea măcinată sau zaţul de la ea. Combină o lingură de zahăr, una de cafea şi câteva picături de ulei de levănţică. Spală-te pe faţă cu el iar pielea ta va fi fină şi curată.

Zahăr, uleiuri esenţiale de lămâie şi levănţică
Amestecă o lingură de zahăr cu câteva picături de ulei de levănțică şi lămâie. Pune amestecul pe faţă, lasă să acţioneze câteva minute şi masează uşor. Poţi masa până când zahărul s-a topit. După aceea, clăteşte cu multă apă călduţă.

Zahăr, Kiwi şi ulei de măsline
Acesta este cel mai complex tratament pe care îl poţi pregăti acasă. Uleiul de măsline este foarte bun pentru piele, la fel şi kiwi, iar zahărul îndepărtează pielea uscată şi înlătură murdăria. Amestecă un kiwi strivit cu o lingură de ulei de măsline şi una de zahăr.

Lămâie pentru mâini şi picioare
Taie o lămâie în două jumătăţi, pe care ulterior le înmoi în zahăr. Freacă mâinile şi picioarele timp de 5 minute. Însă nu folosi niciodată această metodă pentru faţă deoarece poate afecta pielea sensibilă.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img