Dan Voiculescu condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Sediul televiziunii Antena 3 a fost confiscat

Dan Voiculescu condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Sediul televiziunii Antena 3 a fost confiscat

author
2 minutes, 23 seconds Read

Dan Voiculescu a aflat verdictul final în DOSARUL PRIVATIZĂRII ICA. Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu EXECUTARE. Sentinţa Curţii de Apel Bucureşti este definitivă şi executorie.

Dan Voiculescu condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Sediul televiziunii Antena 3 a fost confiscat

DAN VOICULESCU a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Voiculescu a primit pedeapsa maximă prevăzută în noul Cod penal, legea mai favorabilă în cazul său.

Totodată, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Instanța a dispus confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la Camelia și Corina Voiculescu, fiicele mogulului, reprezentând contravaloarea donațiilor în acțiuni ale ICA făcute de Dan Voiculescu. Totodată, lui Voiculescu i se confiscă un teren și un imobil în Băneasa.

Instanța a decis, de asemenea, confiscarea sumelor reprezentând chirii încasate de Dan Voiculescu și fiicele sale, ca acționari la Grivco, la Romtelecom. Sumele se vor calcula mai târziu.

Instanța a dispus instituirea de sechestru asigurator în valoare de 3,5 milioane de dolari asupra bunurilor și conturilor lui Dan Voiculescu și a firmelor la care el este acționar. Acestea sunt indisponibilizate în vederea confiscarii speciale. ANAF, oficiul de recuperare a creanțelor de la Ministerul Justiției, Registrul Comerțului, vămile, Garda Financiară, Poliția Română, cadastrul, ONSPCSB vor colabora în această procedură și vor încunoștiința Curtea de Apel București cu privire la rezultatul verificărilor.

Prin rechizitoriu, prin sentinţa de fond şi prin dispoziţia instanţei de apel au fost puse sub sechestru 12 imobile, cinci terenuri şi acţiuni ale familiei Voiculescu de 12 milioane lei.

Iată mai jos lista cu sechestrele impuse de instanţa de apel:

-imobil (teren + construcţii) construit pe suprafaţa de 36676,79 m2 cu destinaţia sediu societate, aflat în Bucureşti, sector 1, str. Gârlei, respectiv a Bazei de agrement Băneasa

-un număr de 5634 acţiuni la Grupul Industrial Voiculescu şi compania Grivco S.A., în valoare totală de 2.535.300 lei, respectiv 39,125% din capitalul social al acestei societăţi, donate de către inculpatul Voiculescu Dan numitei Voiculecu Camelia Rodica

-un număr de 9.974.861 acţiuni la Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii S.A. , în valoare totală de 2.984.358,3 lei, respectiv 46,204775% din capitalul social al acestei societăţi, donate de către inculpatul Voiculescu Dan numitei Voiculecu Camelia Rodica

-un număr de 5382 acţiuni la Grupul Industrial Voiculescu şi compania Grivco S.A., în valoare totală de 2.421.900 lei, respectiv 37,375% din capitalul social al acestei societăţi, donate de către inculpatul Voiculescu Dan numitei Voiculecu Corina Mirela.

-un număr de 9.947.862 acţiuni la Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii S.A. , în valoare totală de 2.984.358,6 lei, respectiv 46,204775% din capitalul social al acestei societăţi, donate de către inculpatul Voiculescu Dan numitei Voiculescu Corina Mirela.

Similar Posts