Odorizantele oferă locuinţelor un aer aparte, un loc mai intim şi mai confortabil. Daca vei prepara acasă odorizante vei economisi bani şi în acelasti timp vei avea aroma preferată. Nu este un proces complicat iar efectul este mai de durată, mai sănătos, pe gustul tău şi mai proaspăt.
Photo credit: emiemihuimei via Foter.com / CC BY-SA
Iată câteva reţete pentru un odorizant de camera făcut în casă:
Uleiurile esenţiale sunt adesea folosite pentru împrospătarea aerului. Poţi amesteca o cană de apă distilată cu 10 picături de ulei esenţial şi astfel vei obţine un odorizant de cameră excelent pentru tine.
Îl poţi pune într-o sticluţă cu pulverizator sau într-un borcănaş. Pune acestui borcănaş un dop de plută, fă o gaură, dar nu prea mare pentru a nu se evapora imediat esenţele, în care pui câteva bete mai lungi preferabil din raten care absorb apa şi emană treptat miros plăcut în locuinţa ta.
De asemenea, poţi combina diferite uleiuri esenţiale pentru a obţine parfumuri mai deosebite.
Poţi obţine un mix după cum urmează: 6 picături de ulei esenţial de bergamotă, 1 picătură ulei esenţial de eucalipt şi 2 picături de ulei esenţial de lămâie.
O altă posibilitate este aceea de a amesteca 6 picături de ulei esenţial de lemn de cedru şi 3 picături de ulei esenţial de arbore de ceai, astfel vei obţine o aromă cu adevărat frumoasă.
Combinaţia dintre lavandă şi muşeţel este de asemenea o combinaţie care merită încercată.
Nu uita să amesteci aceste combinaţii cu o cană de apă distilată. Poţi regla intensitatea mirosului adăugând esenţe sau apă distilată.