duminică, mai 29, 2022

Cum să spălăm hainele în 10 paşi. Simplu şi fără bătăi de cap

Date:

Share:

Pare simplu: luăm hainele, le băgăm în maşina de spălat, punem detergent, selectam programul şi aşteptam spălarea hainelor.

Cum să spălăm hainele în 10 paşi. Simplu şi fără bătăi de capPhoto credit: Alison Faith via Foter.com / CC BY-NC-ND
În realitate însă, treaba e un pic complicată, pentru că putem distruge haine frumoase din neatenţie sau pentru că nu ştim câteva lucruri elementare.

1. De exemplu, când spălaţi hainele colorate adăugaţi în apă 2-3 linguri de sare de masă. Hainele îşi vor păstra culoarea intensă pentru mai mult timp.

2. Ciorapii şi şosetele albe se curăţesc foarte bine, dacă înainte de a le baga în maşina de spălat le înmuiaţi timp de 2 ore în apă cu 1-2 linguriţe acid boric.

3. Când spălaţi haine groase de lână înainte de ultima clătire adăugaţi în apă 1 linguriţă de glicerină. Hainele vor deveni mai moi.

4. Hainele de ţesături sintetice trebuie spălate mai des decât celelalte.

5. Rochiile nu trebuie purtate mai mult de 6-7 ori. Ţesătura subţire atrage particulele de praf şi îmbibă grăsimea de pe piele.

6. Când spălaţi hainele de lână adăugaţi şi o linguriţă de bicarbonat. Pastrează culorile vii şi înlătura mirosul de transpiraţie.

7. Prosoapele şi halatele de baie vor fi mai pufoase dacă după spălare le ţineţi câteva minute în apă cu sare şi nu le călcaţi.

8. La spălarea perdelelor din tiul adăugaţi puţin lapte şi vor deveni ca noi.

9. Lenjeria se va înălbi dacă la fierbere adăugaţi şi o lingură de amoniac la 10 l de apă.

10. Când vă aflaţi în călătorie şi nu aveţi acces la o maşină de spălat puteţi spăla lucrurile mărunte dacă le puneţi într-o pungă de plastic şi o frecaţi cu mâna. Astfel le veţi înmuia, veţi economisi detergent iar lucrurile mărunte precum dresurile nu se vor rupe.

Cele mai citite

Top 3 Cea Mai Buna Oja Semipermanenta Pentru o Manichiura Impresionanta

Care Este Cea Mai Buna Oja Semipermanenta? Iata Mai Jos Topul Nostru Vrei sa iti faci o manichiura semipermanenta dar inca nu esti foarte familiarizata...

Cea mai buna freza de unghii electrica

Cea mai buna freza de unghii electrica Unghiile tehnice sunt din ce in ce mai cautate, datorita avantajelor pe care acestea le ofera, motiv pentru...

Top 5 cele mai bune carucioare 2 in 1

Daca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi care este cel mai bun model de carucioare copii, daca ar trebui sa...

Cum gasesc cel mai bun semineu electric cu sunet?

Semineele electrice au cucerit clientii de multi ani. Daca la inceput tehnologia era destul de incerta si nu se puteau obtine rezultate eficiente, iata...

Cum sa te protejezi de Coronavirus – Sfaturi Utile in Situatie de Criza

Ghid util ​ Noul Coronavirus a cauzat mii de decese la nivel mondial si continua sa se raspandeasca in ciuda eforturilor cadrelor medicale si a oamenilor...
spot_img