Cum să previi apariția guturaiul în zilele acestea geroase

Cum să previi apariția guturaiul în zilele acestea geroase

author
1 minute, 25 seconds Read

Gerul favorizează înmulţirea virusurilor aflate în căile nazale. Motiv pentru care organismul are o capacitate mai mică de a lupta cu virozele şi răcelile.

Cum să previi apariția guturaiul în zilele acestea geroase

Atunci când e frig afară temperatura din interiorul nărilor scade, de la 37 grade Celsius până la 33 grade Celsius, motiv pentru care ribovirusurile, care provoacă virozele respiratorii se înmulţesc mult mai repede şi mai uşor.

De asemenea şi imunitatea corpului are de suferit, aceasta funcţionează mai slab la temperaturi mai scăzute, motiv pentru care organismul luptă mai greu împotriva virusurilor. Acestea sunt motivele pentru care, în sezoanele reci există şanse mai mari să răcim în comparaţie cu cele mai calde.

Aceste descoperiri şi relatări au fost făcute de către cercetătorii de la Yale University.

Dar cum pot preveni apariţia virozelor?

E important în această perioadă ca temperatura nasului să nu scadă prea mult. Recomandarea profesorului britanic Ron Eccles, specialist în studiul răcelilor este ca nasul să fie mereu acoperit de un fular astfel încât temperatura nasului să rămână ridicată.

În această perioadă este indicat să te speli mai des pe maini pentru a evita răspândirea virusurilor, poţi folosi de asemenea, gel pentru dezinfectarea mâinilor.

Încearcă pe cât posibil să nu îţi atingi faţa pentru a nu îmi aduce microbii mai aproape de nas sau de gură.

Consumă zilnic cât mai multe lichide pentru ca toxinele să fie eliminate, fă exerciţii zilnice pentru că inima să pompeze sângele mai repede, consumă cât mai multe alimente cu conţinut de fitochimicale: fito înseamnă plante, iar chimicalele naturale din plante accelerează vitaminele din mâncare.

Similar Posts