Cum să faci o supă de ceapă franțuzească

author
1 minute, 35 seconds Read

Supa de ceapă este una din delicatesele pe care ni le oferă Franța. Simplu de făcut din numai patru ingrediente, este un fel de mâncare deosebit de savuroasă. Secretul supei de ceapă este unul singur: slow-cooking.

Versiunea modernă a supei de ceapă provine din Franța, din secolul al XVII-lea și este făcută din crutoane de pâine, supă de vacă și ceapă caramelizată.

Legenda spune că supa a fost creată de regele Ludovic al XV-lea al Franței. Într-o noapte, târziu, a descoperit că în cabana sa de vanatoare mai avea doar ceapă, unt și șampanie, așa că le-a amestecat și a creat prima supă de ceapă franceză.
Ca și ingrediente ai nevoie de : -150 g de unt -1 linguriță de ulei de măsline -1 kg de ceapă curățată și tăiată -1 linguriță de zahăr -4 căței de usturoi tăiați subțire -2 lingurițe de făină integrală -250 ml vin alb sec -1,3 l de supă de vită -4-8 felii de pâine prăjită

-140 g de brânză Gruyère

Mod de preparare:

1.Topește untul în ulei într-un vas mare. Adaugă ceapa prăjită și prăjește totul cu capacul pus vreme de 10 minute. Presară zahărul și lasă la prajit încă 20 de minute, amestecând energic, până se caramelizează. Ai grijă să nu se ardă.

2.Adaugă usturoiul în ultimele minute ale prăjirii cepei. Crește temperatura și continuă să amesteci în vreme ce adaugi treptat vinul urmat de supa fierbinte. Acoperă totul și lasă la fiert încă 15-20 de minute.

3.Prăjește pâinea și pune supa în vase termorezistente. Deasupra fiecărui vas asează o felie sau două de pâine prăjită. Pune recipientele pe un grătar pentru a topi brânza, pe care acum o poși rade deasupra.

Similar Posts