Cum să călătoreşti în toată lumea foarte ieftin

Cum să călătoreşti în toată lumea foarte ieftin

author
4 minutes, 59 seconds Read

Puteți călători în lume pentru mai puţini bani decât ai cheltui în fiecare lună pentru a umple rezervorul maşinii dumneavoastră.

4378457

Cu puţină voinţă şi research online, poţi călători oriunde, aproape fără niciun ban. De la programe de voluntariat care oferă masă + cazare gratuite, la job-uri precum îngrijitor de vile de vacanţă sau crew member pe vase de croazieră private, site-urile de (almost) free travel îţi pot oferi o grămadă de idei care să te ajute să îţi împlineşti visul.

Ideea de a călătorii scump este indusă de către companiile de turism, de către lanțurile hoteliere și mass-media corporativă. Industria turismului vrea să vandă pachete de croazieră all inclusive.

Industria turismului nu vrea să dezvăluie secretele simple de călătorie gratuite, dar le vei afla acum.

1. Bucurați-vă de simpla călătorie . Călătoriile te eliberează de la rutina zilnică. Veţi explora locuri noi, întâlni oameni noi, încerca noi alimentaţii și veti învăţa lucruri noi despre lume.

2. Păstrați nevoile dumneavoastra la un nivel minim. Economia modernă este construită pe premisă falsă că oamenii au nevoie să cumpere bunuri și servicii noi tot timpul. Dar după părerea mea oamenii au nevoie de aer curat, hrană sănătoasă, apă curată, stimulare creativă, companie plăcută, stimă de sine, și un loc sigur pentru a dormi. Toate aceste lucruri sunt simple de obţinut.

3. Du-te încet. În loc să cumperi un bilet de avion, prinde o plimbare de Vest, sau remodelează o barcă cu pânze vechi, sau doar urcă-te pe bicicletă și plimbă-te cât mai departe de oraș.

4 . Lăsați obsesiile în spate. Când călătoriţi nu aveți nevoie de o maşină, de un cuptor, de o mașină de spălat, de uscător, electricitate, cablu TV, sau un dulap plin cu haine.

5. Ai încredere în oameni și vei primi mâncare gratuită și cazare. Mulți oameni sunt dispuși să deschidă uşile lor pentru călători. Iar ei vă vor oferi o masă, de asemenea.

6 . Învață o meserie utilă. Dacă aveți o calificare, cum ar fi gătit, creșterea animalelor, masaj, capacitatea muzicală sau tâmplărie de bază este mai uşor să obţineţi mâncare şi cazare gratuită.

7 . Ieși din oraș. Deși este posibil să călătorești gratuit într-un oraș mare este foarte greu. Orașele sunt construite pe bani și necesități, cum ar fi aer curat, apă curată și un loc sigur pentru somn care sunt greu de găsit în orașe. Du-te la ţară, unde oamenii sunt mult mai relaxaţi, alimentele sunt din belșug și ai posibilitatea să dormi în sacel de dormit sub cerul liber.

8. Găsește un loc de muncă care implică călătorii în lume. Dacă ai nevoie de un venit pentru a achita creditele sau pentru a sprijinii un copil, găsește un loc de muncă care necesită călătorii extinse

Îţi prezint în continuare oportunităţi grozave pe care le poţi avea la doar un click distanţă.

– Dacă vrei să ajuţi prin gospodărie şi astfel să obţii mâncare şi cazare gratuite, sudul Franţei este cel mai potrivit:

– Vei găsi aici multe job-uri part-time interesante, de la ucenic într-o fabrică de brânzeturi, la îngrijitor într-un parc de distracţii.

– Dacă preferi job-uri sezoniere coolworke aici este ceea ce cauți.

– Couchsurfing-ul e modul ideal de a călători prin lume fără să arunci banii pe hotel sau hostel. Mai precis, e vorba de tineri (şi nu numai) care te lasă să dormi pe canapeaua lor o noapte, două sau mai multe.

– O sursă online foarte bună mai ales pentru tineri este World Wide Opportunities on Organic Farms, un grup de fermieri şi voluntari care promovează agricultura sustenabilă.

– Dacă vorbeşti foarte bine limba engleză poţi preda la şcoli pe perioadă determinată. Wwoof.net un site la fel de interesant e şi teflonline.net.

– Transporturi aproape gratuite. Mai precis, e vorba despre şoferi care te pot ajuta să ajungi dintr-un loc în altul, însă numai dacă destinaţia ta se află în drumul lor.

-ü Iţi doreşti să stai gratuit într-o vilă? Tot ceea ce trebuie să faci e să ai grijă de casă şi eventual de animalele de companie ale proprietarului câtă vreme acesta se află în vacanţă.

– Deşi nu e o experienţă care să le facă cu ochiul multora, poţi face schimb de locuită pentru o perioadă cu alte persoane.

– Un program de voluntariat cunoscut, în cadrul caruia poţi ajuta la construcţia unor case pentru familiile nevoiaşe din diferite colţuri ale lumii.

– Job pe un vas de croazieră. E ocazia perfectă să câştigi bani timp de câteva luni şi în acelaşi timp să vizitezi foarte multe locuri exotice.

– E necesar să plăteşti o mică taxă pentru a-ţi rezerva un loc, dar avantajul ulterior e că, pe lângă mâncare şi cazare gratuit vei primi şi un mic salariu în schimbul muncii tale voluntare.

– Dacă eşti dispus să petreci cel puţin un an în casa unei familii şi să ai grijă de copii ei, programul Au pair este cel mai potrivit.

– Oportunităţi de voluntariat (masă + cazare gratuite + o sumă modică lunară) în locuri precum Kenya sau Cambodgia.

– Poţi găsi programe de voluntariat de scurtă durată sau job-uri precum manager de expediţie în pădurile tropicale sau Africa.

Sunt foarte multe astfel de programe, pin care poţi călătorii fără a avea o cheltuială prea mare. Tot ce trebuie să faci e să îţi iei inima în dinţi, să îţi învingi teama şi să dai câteva click-uri.

Similar Posts