O imagine mult mai buna cu cartuse de cerneala originale

O imagine mult mai buna cu cartuse de cerneala originale

author
4 minutes, 31 seconds Read

De fiecare data cand ne alegem o imprimanta, ne gandim la cat de bine ne va ajuta sa realizam documentele necesare, fie vorba doar de text sau imagini. Astfel, luam in calcul aspecte precum brand-ul acestui echipament, pretul, aspectul, viteza de printare dar si altele. Un rol important il joaca si consumabilele, precum hartia, cerneaza sau toner-ul, in functie de imprimanta aleasa.

Exista, pe piata, nenumarate brand-uri si modele de imprimante si alte echipamente de printare, simple, destinate utilizarii acasa sau la birou si pana la cele complexe, industriale, ce au capacitati foarte mari de prelucrare si sunt destinate companiilor de birotica mari sau firmelor unde de printeaza foarte mult. Iar de la un model la altul, si consumabilele difera. In timp ce pentru unele simple poate fi utilizat numai un anumit format, pentru cele complexe putem utiliza o multitudine de formate de marime si materiale din care sunt realizate colile.

Nu trebuie sa fim utilizatori experimentati ca sa putem instala asa cum trebuie o imprimanta si nici sa o utilizam. Si chiar fara pic de cunostinte, prin intermediul vastului internet, putem gasi informatiile de care avem nevoie. Fie ca este vorba despre conexiune prin cablu sau prin wireless, este la fel de usor de instalat si de setat asa cum trebuie si cum avem nevoie. Dar mai mult de atat conteaza modul in care o utilizam si in care o intretinem.

Prin modul in care o utilizam ne putem referi la mai multe aspecte, ca de exemplu numarul de coli pe care le printam intr-o singura sesiune. Fara indoiala ca poate functiona cat timp are la dispozitie colie si cerneaza dar este bine sa ii mai conferim uneori si un ragaz. Dupa cum bine stim, ca in cazul oricarui dispozitiv, majoritatea pieselor componente se uzeaza in timp, prin utilizare continua sau din alte cauze. Si chiar daca nu cumparam un astfel de echipament pentru a ne face griji in aceste privinte, inlocuirea cu altul fiind relativ usoara si nu atat de costisitoare, mentinerea unei durate de viata mai indelungate tot ne aduce cateva avantaje notabile.

Timpul limitat nu ne permite tuturor sa ne achizitionam mereu lucruri noi atunci cand cele vechi nu mai functioneaza asa cum trebuie sau chiar deloc. Exista varianta comenzilor online, prin care ceea ce cumparam ne este adus direct acasa sau la locul de munca si astfel, economisim o gramada de timp dar si bani. In acelasi fel putem face rost si de consumabilele necesare, existand multe magazine online specializate de unde putem achizitiona cartuse de cerneala de calitate, originale, de unica folosinta sau care pot fi reumplute, ca de exemplu un cartus Blue PFI-1100B Original Canon IPF PRO-2000, care dupa cum ii spune numele, are cerneala de culoare albastra si este perfect pentur brandul si modelul de imprimante specificat.

Cei ce au imprimante de mult timp dar si cei ce doar au cautat informatii despre acestea, stiu ca cerneala, desi un bun consumabil pentru printare, poate fi alterata destul de usor si nici nu are o rezistenta atat de mare in timp, nici macar cea de calitate de top. De aceea, imprimantele cu cartusuri de cerneala sunt utilizate in cadrul firmelor si institutiilor unde se folosesc in mod constant, fara pauze indelungate in care cartusul, desi inserat in imprimanta sa nu fie utilizat si astfel cerneala sa se intareasca sau chiar sa se dilueze, in ambele cazuri fiind necesara schimbarea cartusului.

O buna metoda prin care durata de viata a unui cartus poate fi prelungita, astfel incat sa poata fi utilizat chiar si intr-un ritm mai rar este pastrarea imprimantei in locatii cu o temperatura constanta, nici cu prea multa umezeala dar nici prea uscatre. Si desigur, este recomandata utilizarea de cartuse originale care ofera o sincronizare mai buna a acestora cu imprimanta si apoi cu dispozitivul ce se poate conecta la aceasta, de exemplu un calculator sau un smartphone.

De asemenea, utilizarea de cartuse originale ajuta ca imprimanta sa functioneze mai bine, la capacitate maxima si pentru mai mult timp. Riscul ca un cartul sa nu se potriveasca in slotul aferent este foarte mica si astfel si erorile ce pot aparea sunt mult mai putine.

Asa cum am spus, sunt numeroase magazine din care putem achizitiona echipamente de printare si consumabile pentru acestea, de la mici chioscuri locale pana la mari magazine online iar unele dintre acestea pot prezenta produse de slaba calitate ca fiind de fapt bune, chiar originale, cand de fapt nu sunt. Este bine astfel sa ne informam atent cu privire la magazinele din care cumparam, pretul aproximativ al unui cartus sau a altor consumabile si sa ascultam parerile altor clienti.

Prin utilizarea echipamentelor potrivite orice sarcina devine asadar mai usoara, va fi realizata mai rapid si cu rezultate mult mai bune. In special in cazul unei firme, unde este neaparat nevoie de eficienta, este important ca angajatii sa aiba la dispozitie echipamente pe care sa se poata baza, in multe ocazii fiind vorba chiar de pierderi financiare sau de alta natura atunci cand echipamente esentiale se defecteaza si nu mai functioneaza asa cum ar trebui.

Si in cazul magazinelor in care sunt realizate printari la cererea clientilor este nevoie rezultate vizuale bune, mai ales in ceea ce priveste imaginile, indiferent  de formatul hartiei. Atat in cazul celor monocrom cat si multicolor, trebuie utilizata cerneala dar si hartie de cea mai buna calitate iar cele mai bune optiuni sunt aduse de cartusele originale.

Similar Posts