Cum poți să-ți reîncarci telefonul cu ajutorul încălțămintei în timp ce mergi

Cum poți să-ți reîncarci telefonul cu ajutorul încălțămintei în timp ce mergi

author
1 minute, 1 second Read

Angelo Casimiro, un tânăr filipinez din Manila, în vârstă de doar 15 ani, este pe cale să revoluționeze industria telefoanelor mobile.

7058274

Nimic nu este mai enervant și mai supărător decât bip-ul emis de telefon prin care te anunță că bateria este pe cale să se descarce, iar încărcătorul tău este acasă. Dar datorită acestui tânăr, această problemă ar putea fi rezolvată în curând.

Adolescentul filipinez Angelo Casimiro a inventat un tip special de încălțăminte care poate genera energie electrică, pur și simplu de la mersul pe jos. Făcând acest lucru, se pot încărca mici dispozitive care funcționează cu baterii, cum ar fi smartphone-urile de exemplu.

“În medie, omul face cam 7.000 de pași pe zi. Așa că m-am întrebat,este oare posibil să generăm energie cu ajutorul mersului? Și dacă da, putem să ne încărcăm bateriile cu această energie?” , a declarat Casimiro pentru Google Science Fair.

Într-unul din exeprimentele realizate de acesta, în urma unui meci de basket de două ore, a obținut energie care i-a încărcat bateria telefonului pentru 10 minute. Nu este mult, dar e un prim pas spre viitor.

Similar Posts