Cum poţi să calmezi înţepăturile de insecte cu ajutorul unor remedii la îndemâna oricui

Cum poţi să calmezi înţepăturile de insecte cu ajutorul unor remedii la îndemâna oricui

author
2 minutes, 21 seconds Read

Inevitabil vara pe lângă zilele lungi cu soare vine însoţită şi de lucruri mai puţin plăcute. Mai exact de înţepăturile de insecte care sunt inevitabile în acest sezon. Iată câteva soluţii naturale la care poţi să apelezi cu încredere când te înţeapă o insectă.

Cum poţi să calmezi înţepăturile de insecte cu ajutorul unor remedii la îndemâna oricui

Uleiuri esenţiale
Uleiurile din arbore de ceai, levănţică şi cocos atenuează senzaţia de mâncărime, durerea şi umflăturile. Uleiul din arbore de ceai este antibacterian şi ajută la prevenirea infecţiei provocată de înţepături. Verifică ca uleiul de arbore de ceai cumpărat de la farmacie să fie cât mai natural iar dacă crezi că este prea tare pentru pielea ta diluează-l cu apă.

Miere
Mierea are proprietăţi antibacteriene care pot preveni infectarea zonei. Aplică o cantitate mică de miere peste roşeaţa cauzată de înţepătura de insectă, iar pielea se va vindeca mult mai repede şi zona nu va mai fi la fel de dureroasă.

Apă şi lapte
Cu ajutorul unei comprese sterile, aplică pe înţepăturile de insecte o soluţie din apă şi lapte (degresat), în cantităţi egale. Această soluţie are rolul de a calma iritaţiile şi senzaţia de mâncărime, şi de a preveni umflarea zonei din jurul înţepăturii.

Suc de lămâie sau lime
Lămâile şi lime-ul s-au dovedit a fi extrem de eficiente pentru tratarea înţepăturilor, datorită proprietăţilor lor antibacteriene. Aplicaţi câteva picături direct pe piele pentru a calma senzaţia de mâncărime şi pentru a te feri de infecţii. Atenţie! Când aplici aceste sucuri fereşte-te de soare, deoarece sunt extrem de acide şi îţi pot arde pielea.

Busuioc
Frunzele de busuioc sunt bogate în substanţe chimice care induc o senzaţie răcoritoare. Rupe câteva frunze de busuioc şi aplică-le direct pe umflături.

Gheaţa
Pune gheaţă pe înţepătură pentru a amorţi zona şi pentru a încetini umflarea sau pune cuburile de gheaţă într-un prosop şi ţine-le pe zona afectată timp de 20 de minute pentru a o calma.

Pliculeţe de ceai
Pliculeţele de ceai sunt extrem de eficiente în tratarea înţepăturilor de insecte. Înmoaie un pliculeţ de ceai verde natural, răceşte-l în frigider ai aplică-l pe înţepătură. Plicul de ceai rece va atenua durerea şi mâncărimea.

Aloe Vera
Aloe vera are proprietatea de a vindeca înţepăturile de insecte. Pe lângă faptul că reduce senzaţia de mâncărime, ajută şi la vindecarea rănii. Poate fi aplicat fie direct gelul eliberat de plantă, fie te poţi masa cu suc de aloe.

Similar Posts