hygge

Cum poti adopta stilul hygge la tine in dormitor?

2 minutes, 41 seconds Read

Hygge este arta de a trai scandinava care te sfatuieste sa savurezi micile momente minunate ale vietii intr-o ambianta cocooning. Caldura, convivialitate, o ceasca de ceai, un pled, un foc, sosete de lana…

Ploaia si furtunile te fac sa vrei sa stai mai mult in casa? Foarte bine, deoarece stilul hygge este un stil perfect pentru asta. Iata cateva idei pentru a-l adopta la tine in dormitor.

Obiecte reciclate sau recuperate. Trebuie deci sa apreciezi frumusetea lucrurilor pe care le ai deja si sa sublimezi fiecare material prim, mai degraba decat sa incerci sa acumulezi o multime de obiecte. Lemnul brut este magnific in dormitor. Cum ar fi deci daca ai incerca sa fabrici o somiera din paleti reciclati?

Minimalism. Salteaua se poate pune exact pe sol si vine cu cea mai frumoasa latura cocooning si minimalista pentru dormitor. Alege insa cu grija lenjeria de pat, adauga un pled, dar si perne pe pat.

Un degrade de nuante deschise. Tendinta hygge se vrea a fi linistitoare iar exagerarile iar detaliile supraincarcate nu au ce cauta aici. Mizeaza deci pe niste nuante deschise precum albul, bejul sau griul si adauga cateva plante decorului pentru a obtine un loc plin de prospetime.

Accente de culoare. Daca esti adeptul culorii, in acest caz, trebuie sa stii ca este posibil sa le asociezi in dormitor. Trebuie insa sa respecti o anumita coerenta si o armonie in ceea ce priveste nuantele. Poti imbina astfel de minune lemnul mai rosiatic si albul care vor pune cel mai bine in valoare albul care domina in dormitor.

Armonie. Galbenul mustar se poate integra si el de minune in decorul unui dormitory hygge, cu conditia, bineinteles, sa nu se abuzeze de el. In mici tuse ici si colo te poate asigura ca vei obtine cel mai frumos decor.

Culorile pudrate sunt si ele cele mai frumoase pentru acest decor. Verde, roz pal, albastru ciel, sau nuante mai profunde precum albastrul inchis sau ciocolatiul sunt cele care vor pune cel mai bine in valoare decorul.

Lumina filtrata. Lumina este foarte importanta in cadrul unui dormitor in stil hygge. Se avrea a fi insa linistitoare si filtrata. Ghirlandele luminoase si lampile de la noptiera sunt perfecte pentru asta.

Simplitate. Daca nu esti fan acumulare de pleduri, atunci alege simplitatea unei lenjerii grafice si cateva tablouri dispuse deasupra tabliei de pat. Simplu, dar foarte eficient.

Foarte multe lumanari. Mizeaza totul pe lumanari pentru a crea cea mai frumoasa ambianta calduroasa.

Lemnul este si el cel care va incalzi atmosfera. Lemn brut, lemn blond, tipic stilului scandinav, mai inchis, sau amestec de nuante sau de esente pentru un plus de personalitate… chiar ai de unde alege.

Confort. Oare ce poate fi mai confortabil sau mai minunat decat sa te odihnesti in cel mai moale pat? Poti alege o acumulare de perne si un pled moale si el, care sa inlocuiasca cuvertura. Poti pune totul cel mai bine in valoare cu corpuri de ilumina aeriene care seamana cu niste nori.

Pentru a afla care sunt restul lucrurilor pe care ar trebui sa le faci pentru a avea o casa cocheta, cu minim de investitie, poti apela la un designer de interior, recomandarea noastra sunt Studio West Concept, experti in amenajari interioare Timisoara.

Similar Posts